.

A szenátus újabb szankciókkal hátráltatja az orosz-amaerikai viszony normalizálásátA törvényhozók az orosz lakosságú Krím-félsziget Oroszországhoz való visszacsatolása és a tavalyi amerikai elnökválasztási folyamatba történt bizonyítatlan beavatkozás miatt szorgalmazzák a szankciókat.

 


A beavatkozás abból állt, hogy Clintora nézve kellemetlen, de igaz információk kerültek fel a világhálóra. Ezen információk megszerzését és nyilvánosségra tételélet gondolják orosz beavatkozásnak, de erre bizonyítékok nincsenek.


Amerikai törvényhozóknak sikerült olyan megállapodásra jutniuk szerdán, amely biztosítja, hogy a szenátus még ezen a héten jóváhagyja az Oroszország ellen kidolgozott újabb szankciókat – közölte szerdán este Bob Corker, a felsőház külügyi bizottságának elnöke.
 

Az USA törvényhozói nem akarják tudomásul venni, hogy már nem tudják akaratukat ráerőltetni partnereikre és más országokra. A törvényhozásban úgy gondolják, hogy az Oroszország elleni újabb szankciók térdre kényszerítik Moszkvát és teljesíteni fogja a jelenlegi politikai helyzet realításainak ellentmondó követeléseiket. (Mondjanek le Krímről, és ne támogasák a függetlenségükért küzdő határmenti Donyeck és Luhanszk megye orosz lakosságát)

Ebben a nagy igyekezetben még az sem számít, ha ezek a szankciók az Európai Uniót is hátrányosan érintik.

Oroszország előzőleg arra figyelmeztetett, hogy az újabb amerikai szankciók törvénybe iktatása esetén asszimetrikus ellenlépéseket foganatosíthat az Egyesült Államokkal szemben. Az Európai Unió pedig kilátásba helyezte, hogy kész napokon belül fellépni az energiabiztonsági érdekeit sértő új amerikai szankciók ellensúlyozására..
 
Az egész konfliktust az az elképzelés okozta, hogy az oroszbarát Janukovics ukrán elnök megbuktatásával  Ukrajnát integrálni lehet a NATO kötelékébe. Ebben az esetben a Krím félszigeten lévő orosz hadikikötő és katonai bázis a NATO területére kerül.
Ez nem történhetett meg, mivel a Krim félsziget lakossága a 2014-ben rendezett népszavazáson úgy döntött hogy újból Oroszországhoz szeretne tartozni.
Ezáltal kútba esett a Fekete-tengert uraló szevasztopoli orosz katonai bázis NATO felugyeletének terve.

Az eddigi szankciók is sújtották az EU érdekeit. A mezőgazdasági termékek exportjának visszafogásával nem sikerült az orosz lakosség hangulatát a korménya ellen fordítani, de az EU-s  termelőketet viszont sikerült megfosztani egy hatalmas piactól. Az űrt Kína pillanatok alatt betöltötte.
A szankciók kibővítése értelmetlennek tűnik három évvel az ukrajnai válság kirobbanása után. Oroszország megtanulta hogyan tudja pótolni a szankcionált termékeket és üzleti lehetőségeket.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol