.

A svédeknek bejött a laza járványkezelésMind emberileg, mind gazdaságilag jól vizsgázott a svéd modell
 

Továbbra is vitatják a szakértők, hogy jól kezelte-e a svéd kormány a koronavírus-válságot: az észak-európai országban jóval enyhébb korlátozásokat vezettek be, mint máshol, ami az idősotthonokban magas halálozást eredményezett, ami még mindig alacsonyabb, mint  a járvány által legjobban sőjtott nyugat-európai országokban. 
 

Svádországban a halálozási ráta 7,01%,    Spanyolországban 10,4%,    Franciaországban 13,71%,    Olaszországban 14,25%,  az Egyesült Királyságban 15,19%
Az adatok a Johns Hopkins Egyetem web oldaláról származnak
Ez a statisztika csak a teszttel igazolt eseteket veszi figyelembe. Becslések szerint koronavírussal tünetmentesen fertőzotek száma ennél títszer több.


A nyár nagyon rosszul kezdődött a svéd kormánynak. Óriási vita alakult ki arról, hogy jól kezelik-e a koronaválságot, miután a többi európai országnál sokkal enyhébb korlátozásokat vezettek be (nyitva maradtak az iskolák, a boltok és a bejártak dolgozni a munkahelyükre az emberek). Sok szakértő arra számított, hogy emiatt több lesz a megbetegedés, több munkavállaló esik ki a termelésből, amit nagyon megszenvednek az ország vállalatai.
 

Európa lakossága irigykedve nézte a svéd szabadságot
 
"Kudarcot vallott a svéd járványkezelés" címmel a média kilátástalannak mutatta be a a svéd járvényhelyzetet  A Hír Tv tájékoztatott:
"Rendkívül sokan haltak bele a koronavírus-fertőzésbe Svédországban, ahol a baloldali kormány végig külön utat járt a járvány kezelésben. A tervezett nyájimmunitás elérése azonban elmaradt, ráadásul a stockholmi kabinetnek súlyos gazdasági recesszióval is szembe kell néznie."

Hír TV 2020. június 23., kedd 12:25

Az elmúlt hetekben megjelenő második negyedéves gyorsjelentések azonban sorra rácáfoltak a sötét jóslatokra - derül ki a Financial Times összefoglalójából. Az Ericsson távközlési cégtől kezdve a háztartási gépeket gyártó Electroluxon át a Handelsbanken pénzintézetig vagy profitról számolnak be a cégek, vagy nyereségük jóval kisebb visszaeséséről, mint amennyit a jóslatokat megfogalmazó szakértők vártak.

Svédországban is aggódnak persze a járvány második hulláma miatt. Az SKF vezére, Danielson szerint a nagy kérdés, hogy milyen gyors lesz a válságból való kilábalás,  Nincs egyedül azzal a véleményével, miszerint a svédek ezen a téren előnyben vannak másokkal szemben, mivel nem tartanak annyira a fertőzéstől és a betegségtől, mint mások. -íírja a napi.hu

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol