.

A svéd járványkezelés számokbanA svéd statisztikai hivatal aug.28-án kiadott jelentése szerint az előzetes becsléseknél jobb a hazai GDP eredménye. Az  elemzők  8,6, illetve 8,2 százalékos visszaesésre számítottak.  Ezzel ellentétben a svéd GDP (össztermék)  negyedéves összevetésben 8,3 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 7,7 százalékkal esett vissza április-júniusban. -írja az MTI.

Ezen számokon belül a járvány negyedéves összevetésben leginkább az exportot (18,2%), valamint a háztartások fogyasztását.(7,7%) vetette vissza.

Míg Európa nagy része egy időre bezárkózott, Svédországban a 16 év alatti diákok továbbra is iskolába jártak, és a kávézók, éttermek, üzletek is nyitva tartottak. Mindazonáltal a svéd kormány felszólította az embereket az utazások elhalasztására, és hangsúlyozta a társadalmi távolságtartás fontosságát, továbbá betiltották 50 főnél népesebb rendezvényeket.

Közgazdászok előre jelezték, hogy a svéd export összetételénél - autók és nehézipari termékek - fogva jóval érzékenyebben reagál nemzetközi válságokra, mint az olyan országok, mint a szomszédos Dánia, amely főleg gyógyszereket és élelmiszereket exportál.
 

Svéd export termékek

A svéd kormány javította éves előrejelzését: az idei évre 4,6 százalékos GDP-csökkenéssel számol, a jövő évre pedig 4,1 százalékos emelkedéssel. Két hónappal ezelőtt még hat százalékos visszaeséssel számoltak 2020-ra, a jövő évre pedig mindössze 3 százalékos növekedéssel. -irja a napi.hu

Aki nem akar elmerülni a számok világában annak is világosan látszik, hogy a laza járványkezelést folytató Svédország gazdasági adatai jobbak a vártnál. A szigorú korlátozásokat alkalmazó országok gazdasági elemzői sokkal rosszab svéd adatokra számítottak. 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol