.

Spanyolországi nyaralás és a NIE számHogyan függ össze a nyaralás a Spanyolországban használatos NIE számmal?

Egyszerűen: aki eljön ebbbe a különleges országba, az legszivesebben itt is maradna és ahhoz bizony NIE szám szükséges.


MIndenki vágyik rá, hogy szép környezetben, érdekes programokkal tarkítva töltse megérdemelt éves szabadságát. Tervezgetés, uticél kiválasztása, szállás keresés, mind  izgalmas előkészület egy utazáshoz. . Aztán, ha végre eljut álmai nyaralására, ráadásul jól is érezte magát, elábrándozik, milyen jó lenne  egy ilyen helyen, hosszabb időt eltölteni.
 

Homokos part Costa Braván
 
Igy kezdődik egy nyaraló vagy második otthon vásárlása.
Ahogy gyűlik a pénz, el kell gondolkozni, milyen értékálló valamibe lehet befektetni. A nyaralás és a nyaraló vásárlás gondolata egyre jobban osszekapcsolódik. Az ingatlan értékálló, de értéke a hely függvénye. 

Az Spanyolországot sokan találták megfelelő helynek második otthon vásárlására. E mellett sok érvet lehetett felsorakoztatni. Az ország 3144 km hosszú tengerpartján számtalan gyönyörű hely létezik. Az idő kellemes, télen is csak a félsziget belsejáben és a magasabb hegyekben van rövid ideig hideg.

Sokan fektetik ingatlanba pénzüket Spanyolországban, és sokan jönnek munkát vállalni.

A Földközi-tenger melletti Costa del Sol különösen kedves a külfüldiek számára. Itt megtalálható minden ami  az országra jellemző. Tenger, homokos strandok, magas hegyek, történelmi és modern városok, pezsgő társadalmi élet, Nem csoda, ha a külföldii vásárlók elsősorban ebben a régióban keresik az ingatlanokat.


Los Boliches, Fuengirola 

Ez alól a magyarok sem kivételek. A nyári szezonban szinte minden jelentősebb helyen hallani magyar szót.   Costa del Solon sok magyarnak van háza, lakása
 

Mindenki számára nyitva áll ez a lehetőség, hiszen Spanyolországban különösebb megkötés nélkül vásárolhatnak ingatlanokat a külfüldiek.  Ráadásul Magyarországra jellemző árakon is lehet  lakást, vagy házat kapni.

Még a vásárláshoz tartozó adminisztráció sem bonyolult, csak rendelkezni kell NIE számmal, ami az összes spnyol ügyintézés alapja.    A NIE, Külföldi Állampolgárok Azonosító Száma (Número de Identidad de Extranjeros) beszerzése nem túl bonyolult, de egyszerübb egy ebben járatos személyt megbízni. 


A 2008-as gazdasági válság után magára talált az építőipar, Az utóbbi 4-5 évben gomba módra  nőttek ki a földből a sok emeletes házból álló lakóövezetek és a családi igényeket kielégító sorházak. Bő a választék. Hosszabb, rövidebb időn belül mindenki megtalálja igényeinek és pénztárcájának legjobban megfelelőt.


Ikerház, nyaraló övezetben

Ha csak egy kellemes nyaralás a cél Spanyolországban, akkor is érdemes eljönni. Annyi érdekesség, látnivaló, kikapcsolódási lehetőség van, hogy szinte garantálható, ez lesz a célja a következő évi utazásnak..

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol