.

Spanyolországból kerül a legtöbb műanyag hulladék a tengerbeSpanyolország évente nyolc millió tonna műanyag hulladékkal szennyezi a tengert.

 

 Igaz, hogy területileg ez második legnagyobb tengerparti ország az Európai Unióban , de azért ennek mégsem kéne így lennie. Ha ez így folytatódik, 2050-re több műanyag lesz a tengerben, mint hal, - íja egy nemrég megjelent tanulmányra hivatkozva az el Tiempo
 
Ráadásul ez a tanulmány nem is a legrosszab forgatókönyvet vette alapul. Jelenleg az óceánokban a szemét továbbra is ellenőrizhetetlen mértékben növekszik.
Ez a helyzet nem új, de most már szászerűsítették a szennyezés mértékét. Csak Spanyolországból évente nyolcmillió tonna, aminek legnagyobb része a Földközi-tengerbe kerül.  Ha ennek meggátlására nem történik intézkedés, ez a mennyiség tovább gyarapodik.

Spanyolországban a műanyaggyártás az 1950-es évek óta állandóan növekszik, 2015-ben elérte a 322 millió tonnát. Ha ez így folytatódik, 2025-ben mintegy 600 millió tonna, a század közepéig pedig 1000 millió tonna plasztik termék kerül forgalomba.

Európai Unió országai tudatában vannak a helyzet súlyosságával, de egyenlőre csak javaslatok vannak ennek csökkentéséről, majd megszüntetéséről. A cél: ne a tengerek legyenek az emberiség szemét ládái.

A már van egy elfogadott szabályozás ami 2019-ben lép hatályba, és a 10 leggyakoribb műanyag termékre vonatkozik, amelyek az összes tengeri hulladék 70% -át teszik ki. Az EU már tiltja az egyszer használatos műanyag termékek értékesítését.

Ez az új szabályozás nem csak a műanyagok gyártása és forgalmazására vonatkozik, hanem iránymutatást ad a kormányoknak is.  Ennek értelmében el  2025-re el kell érni, hogy az egyszer hasznélatos műanyag palackok 90% -át összegyűjtsék és újrahasznosítsák.
 

Spanyolország az az európai ország, ahonnan a legtöbb műanyag szemét, évente nyolcmillió tonna, kerül a tengerbe.


A fogyasztóknak is változtatni kell szokásaikon. Ahogy, a gyártók és a reklámok rászoktatták a vásárlókat az egyszer használatos műanyagok használatára, most ugyan olyan módszerekkel kell őket leszoktatni  A kormányok adminisztratív intézkedésekkel, és reklámokkal tudják a fogyasztói szokásokat befolyásolni. Jobban fel kell világosítani a fogyasztókat  az egyszer használatos műanyagok ártalmasságáról. - írja az El Tiempo
 
 

Jelenleg a Földközi-tenger körüli országokból évente 27 millió tonna műanyag hulladék kerül a tengerbe.
 

Ez a mennyiség nem emelkedhet tovább!

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china