.

Spanyolországban változtat a Toyota az értékesítési politikájánRadikális döntés a Toyotánál

 

Két jelentős európai piacon is merész lépésre szánta magát a japán autógyártó: a kifutó Auris-generációt mostantól kizárólag hibrid hajtáslánccal kínálják vevőiknek.

Spanyolországban és Olaszországban is csak benzin-elektromos hibrid változatként kínálja a kifutó Auris-generációt a Toyota – számolt be közleményben a cég. Az Auris európai eladásainak 73,7 százalékát, azaz közel háromnegyedét teszik ki már most is a hibrid modellek.

A benzines kiviteleket a képletből kivéve átmenetileg talán csökkennek az eladások, hosszú távon viszont mindenképpen a hibrid technológia fog érvényesülni, hiszen az azzal elérhető CO2-kibocsátás még a dízelekénél is sokkal kedvezőbb – írta a Toyota. A 115 lóerős 1.2 literes turbómotorral szerelt jelenlegi Auris átlagos CO2-kibocsátása 125 g/km, a dízelé 110 g/km, a hibrid modellé viszont csupán 91 g/km.

A spanyolországi Toyota importőr egyébként még egy lépéssel messzebb ment: ezen a piacon a – szintén dízelmotor nélkül bevezetett – CH-R városi szabadidőjármű is kizárólag hibrid hajtáslánccal vásárolható meg.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol