.

Spanyolországban több mint 1 266 000 úszómedence létezikSpanyolország az az ország ahol természetes, hogy a kisebb - nagyobb lakóközösségeknek saját úszómedencéjük van. Ezek mérete ugyancsak eltérő, hiszen egy több száz lakásos épülethez jóval nagyobbat terveztek, mint egy 10-12 lakóépületből álló kertvárosi részhez.
Ezen kívül ott vannak még azok a medencék amelyek, nem tartoznak semelyik közösséghez sem, ahol a hűsítő fürdőzés csak a ház  tulajdonosának  a privilégiuma..
Átlagosan egy négyszer nyolc méteres, 48 000 literes a medencének a feltöltéséhez 60,77 köbméter vízre van szükség, ami a víztározók kapacitásának  0,1%-a.

Saját használatú úszómedence
 
Spanyolországban az uszodák globális vízfogyasztása alacsonyabb, mint évekkel ezelőtt, mivel a régi gyakorlatot, az évenkénti leürítést-feltöltést sokan elhagyták, köszönhetően az időközben kifejlesztett fertőtlenítő adalékoknak. Az új vízkezelési terv is a víztakarékosságot helyezi előtérbe.   
A lakossághoz viszonyítva legtöbb uszodával rendelkező terület Castilla y León (ahol minden 25 lakosra jut egy), Andalúzia (28), Murcia (30) és Extremadura (34).
További sorrend: Katalónia (40), Madrid (49) és Castilla-La Mancha (50), La Rioja (61), Galícia (67), Aragón (71) és Canarias (86) pedig az átlag alatt jelenik meg. -írja a diariosevilla.es


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol