.

Spanyolországban lekapcsolták az Iszlám Államnak szánt 20 ezer katonai egyenruhátHasználtruhaként próbáltak meg 20 ezer katonai uniformist eljuttatni az Iszlám Államnak


Egy Spanyolországban működő, terroristákat segítő csoport, használt ruhaként próbált meg 20 ezer katonai uniformist eljuttatni az Iszlám Államnak (IÁ). A csoport hét tagját még február elején fogta el a rendőrség, de a szállítmányt csak most foglalták le két spanyol kikötőben - számolt be a spanyol sajtó pénteken az akcióról.
 

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a terepszínű katonai gyakorlóruhákat, más, hétköznapi ruhák alá rejtették összesen három konténerben, amelyek közül kettőt Valencia, egyet pedig Algeciras kikötőjéből akartak eljuttatni hajóval a közel-keletre.

A ruhákat és a konténerben talált egyéb kiegészítőket az Iszlám Állam harcosai mellett az al-Nuszra Front (más néven Dzsabhat an-Nuszra) fegyvereseinek szánták - állítja a tárca, hozzávéve, hogy a lefoglalt holmikkal egy egész hadsereget fel lehetne szerelni.


<iframe width="690" height="388" src="https://www.youtube.com/embed/0M00c-2YRhw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A terroristákat támogató csoport cégeken keresztül intézte a felszerelések beszerzését és célba juttatást, tevékenységükként használtruha import-exportot jelöltek meg.

A csoport február elején letartóztatott hét tagját azzal vádolják, hogy segélycsomagnak álcázva már korábban is küldtek fegyvereket és pénzt a terroristáknak.

Spanyolországban gyakoriak a feltételezett dzsihadista terroristákkal és támogatóikkal szembeni akciók. Idén eddig 13 embert tartóztattak le a hatóságok a terrorszervezetekhez fűződő kapcsolata miatt.

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol