.

Spanyolországban a gördeszkások kaptak egy templomotAz észak-spanyolországi Llianera városka egyik temploma új belsőt és új tartalmat kapott.A Snta Barbara templomot 1912-ben építették, de az utóbbi évtizedekben elhagyottan, hívők nélkül, kihasználatlanul állt. A templom körül a terjeszkedő város ipari negyede alakult ki, ahol a munka került előtérbe a hitélettel szemben. A viszonylag jó állaptban maradt épületet az egyház lebontani nem akarta, de valamilyen módon szerette volna hasznosítani.
Okuda San Miguel, egy modern spanyol festő, mikor meglátta a templomot arra gondolt, milyen jól ki tudná dekorálni szines absztrak freskóival. Nem is remélte, hogy erre lehetősége fog nyílni.
A város gördeszkás egyesülete kijárta, hogy a templomot megkapják és gördeszkapályát alakítsanak ki benne. A falak dekorálására Okudát kérték fel, aki örömmel vállalta a munkát. Segítőivel 7 napon keresztül napi 12 órát dolgozott, mire megtöltötte a falakat színes geometriai formákkal


Régi és az új belső

A festésen kívül görkoripályát is építettek a templomba, amit a decemberi átadáskor a 21 éves Danny Leon, a világ tíz legjobb gördeszkása közt emlegetett deszkás avattott fel.


Danny Leon gördeszkája segítségével került 5 méterrel közelebb Istenhez
 
A tizenháromezres lélekszámú város nem minden lakója méltányolta az ötletet, többen szentségtörést emlegettek, pedig a templom a vallásos gördeszkások bucsújáró helyévé is válhat. Aki meg nem annyira hívő, csak szeret gördeszkázni, az is jól érezheti magát ebben a környezetben.


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/iFjP3fhp7CM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol