.

Spanyolországban bizakodnakAz utoljára összegzett 24 órában 325 újabb halálos áldozata van Spanyolországban a koronavírus-járványnak, ez rosszabb, mint a keddi (301), de egy árnyalattal jobb, mint a hétfői adat (331).

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint a járványnak eddig 24 275 áldozata van az országban, a tendencia azonban már biztató a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója szerint.

- Összességében jobb a helyzet, mint amit erre az időszakra vártunk. Türelmesnek kell azonban lennünk, meg kell várni a következő pár napot, hogy lássuk, tovább lazíthatók-e a kijárási tilalomra vonatkozó intézkedések. Továbbra is nagyon óvatosan kell eljárnunk a helyzetértékelésben – vetítette előre Fernando Simón szokásos napi online sajtótájékoztatóján.
 


 

A spanyol kormány kedden fogadta el az óvintézkedések mérséklésére vonatkozó menetrendet, miszerint június végéig négy, egyenként minimum két hétig tartó fázisban oldhatják fel a korlátozásokat.
 

Spanyolországban négy fázisban enyhítik a korlátozó intézkedéseket, ami összesen hat-nyolc hétig tarthat. Pedro Sánchez miniszterelnök azt mondta, minden fázis minimum két hétig tart majd, mert ennyi a vírus lappangási ideje. Egyebekben a kormány kezdeményezni fogja a szükségállapot meghosszabbítását május 24-ig.


A koronavírus-fertőzésből már közel 110 ezren (108 947) gyógyultak fel Spanyolországban, számuk szerdán több mint hatezerrel (6399) emelkedett.

Forrás:   Euronews

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol