.

Spanyolország 2050-re minden energiaszükségletét megújuló forrásból akarja fedezniSpanyolország azt tervezi, hogy 2025 és 2035 között minden atomerőművét bezárja, 2050-re pedig minden energiaszükségletét megújuló forrásból fedezi – számolt be a Reuters hírügynökség. A terveket Teresa Ribera energiaügyi miniszter ismertette


Lassan a szélkerék is Spnyolország jelképévé válik

Tavaly negyven százalék volt a megújuló energiaforrásból származó energia aránya az országban. Pedro Sanchez miniszterelnök már a múlt hónapban arról beszélt, hogy 2021 és 2030 között 235 milliárd eurónyi beruházást igényel az ország energiarendszerének megújítása.

A kormány már a múlt évben előkészítette azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében 2040-ig beszüntetnék a benzin- és dízelmotoros, illetve hibrid autók árusítását, emellett évente legalább 3000 megawattal növelnék a megújuló forrásból származó energiafelhasználást, egyebek mellett szél- és naperőművek telepítésével.


Napelemek Alicante mellett

A nukleáris energia jeleleg valamivel több mint húsz százalékot tesz ki a spanyol energiafelhasználásból, az atomerőművek kivezetése pedig kampányígérete volt a kormányzó szocialistáknak, akik tavaly nyáron váltották a konzervatívokat. 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol