.

A spanyol szülők berágtak a túl sok házi feladat miattTüntetésbe kezdenek a spanyol szülők, mert szerintük gyermekeik túl sok házi feladatot kapnak az iskolákban. A leckesztrájk novemberben veszi kezdetét, előtte a felnőttek hivatalosan is megkérik az oktatási intézményeket, hogy a hétvégékre ne adjanak házit a nebulóknak – tájékoztatott a spanyol szülők szövetsége (CEAPA).A sok házi feladat steresszeli a gyerekeket

A több mint 12 ezer szülői egyesületet magába foglaló ernyőszervezet közleménye szerint amennyiben a tanárok mégis adnak leckét, a szülőknek elegendő lesz egy üzenettel igazolniuk, hogy gyermekük nem végezte el a feladatot, és tudatában vannak az iskolai kötelezettség elmulasztásának. – Egyre több házi feladatot kapnak a diákok. Gyakran az óvodások is leckével mennek haza – mondta José Luis Pazos, a CEAPA elnöke. Szerinte a feladatokat az oktatási intézményekben kell elvégezni.

A szervezet felmérései szerint minden ötödik spanyol gyerek két és fél órát tölt el otthon a házi feladat megírásával. A megkérdezett felnőttek 13 százaléka szerint egyenesen mértéktelen a kirótt házi, míg 43 százalékuk túl soknak nevezte a feladatok mennyiségét. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) korábban hasonló következtetésre jutott, 2012-es felmérésük alapján a spanyol diákok hetente 6,4 órát töltenek leckeírással, ami egyharmaddal több idő, mint a többi fejlett ország esetében. Vannak ugyanakkor, akik azt mondják: a spanyolok nem a korszerűbb oktatási rendszerért küzdenek, hanem egyszerűen lusták otthon segíteni a kisdiákoknak.


Tanulni az iskolában kell, vélik a szülők

A spanyol szülők egy, a finnekéhez hasonló oktatási rendszert szeretnének meghonosítani az országban. Az északi államban a gyerekek legkorábban hétévesen kezdik az iskolát, az első pár évben nincs osztályzás, leckét pedig csak elvétve kapnak.

Az oktatásügy felelősei szerint így néz ki az ideális gyermek
    magyaridok

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china