.

Spanyol szexbombával bővült a Lotus Forma-1 csapataSzexbombát igazolt a Forma-1-es Lotus: a versenyzőkét Romain Grosjeant és Pastor Maldonadót foglalkoztató alakulat szerződtetett egy érdemi eredményeket sehol sem produkáló, ámde mutatós spanyol pilótanőt.
 

A csapat tájékoztatása szerint a mutatós sportlédit  fejlesztési feladatokkal bíznak meg. A hölgy tesztelési lehetőséget is kap majd a szezon során.

Noha a versenyzőnők szereplését az autósportban általában kiemelt figyelem övezi, Carmen Jorda neve tegnapig valószínűleg a legvadabb fanatikusoknak sem mondott túl sokat. A 26 esztendős szőke hölgy különféle junior formaautós szériákban húzta le az utóbbi tíz évet, ám semmiféle érdemi eredményt nem tudott felmutatni: 2011-től tavalyig a Forma-1-es hétvégén keretein belül bonyolított GP3-as versenysorozatban futott, ahol nemhogy pontot nem tudott szerezni, de a három szezon során még a legjobb tíz közelébe sem tudott odaférkőzni.

Carmen Jorda
A Lotus Forma-1 új segítője:  Carmen Jorda  /  Fotó: Lotus

A pózolás kétségkívül jobban megy Jordának, hiszen a világhálón fellelhető fotók szerint divatbemutatókon és férfimagazinok lapjain is megfordult már, de valamilyen rejtélyes oknál fogva így is szerződéshez jutott a Lotusnál. A különítmény a szimulátorában számít az új „fejlesztő pilótára”, aki az évad összes futamára elkíséri majd a gárdát, sőt, a csapat csütörtöki hivatalos közleménye szerint a szezon során valamikor éles tesztelési lehetősége is lesz.

Carmen Jorda
Carmen Jorda   /  Fotó: edugarcia.es

Jorda feltűnése a bejelentés helyszínén, a barcelonai versenypálya paddockjában, valamint a különféle közösségi portálokon is komoly indulatokat gerjesztett. Míg Matthew Carter, az idei évre megszerzett Mercedes-hajtáslánccal várhatóan előrelépő együttes ügyvezető igazgatója a közleményben olyan ömlengő kifejezéseket használt, hogy „Carmen friss megközelítést hoz a csapathoz”, „különleges tagja lesz az alakulatnak” és „hasznosítjuk majd a meglátásait az E23 Hybrid fejlesztése során”, addig a rajongók és a szakmabeliek zöme (kiváltképp a juniorszériákban kimagasló eredményeket produkáló, ám a Forma-1-től az erőfeszítések ellenére inkább eltávolodó tehetséges fiatal pilóták) inkább felháborodásuknak adtak hangot.

Carmen Jorda
 Carmen Jorda  /  Fotó: Lotus

Jorda ambíciókban nem szenved hiányt, hiszen saját elmondása szerint a Lotus-szerepvállalás „a mostaninál nagyobb, jobb dolgokhoz vezethet”, az általános közvélekedés szerint viszont versenyzői előélete alapján aligha reménykedhet komolyabb Forma-1-es célok elérésében. Nagy a valószínűsége egyébként, hogy a spanyol pilótanő szerződtetése annak a jele, hogy a publicitásért mindenre hajlandó Lotus megirigyelte a Williamstől azt a plusz sajtóérdeklődést, amelyet brit gárda Susie Wolff szerepeltetésének okán élvez. Sokaknál már a Mercedes-sportfőnök Toto Wolff nejének tesztpilótai feltűnése is kiverte a biztosítékot, ám annak – ha kissé izzadtságszagúan is – legalább van némi alapja, mivel Wolff – leánykori nevén Stoddart – mégiscsak lehúzott öt szezont a formaautók világában és hét évadot a prototípus-túraautók elitkategóriájának tartott DTM-ben.


Forrás: hvg.hu

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol