.

Spanyol szexbombával bővült a Lotus Forma-1 csapataSzexbombát igazolt a Forma-1-es Lotus: a versenyzőkét Romain Grosjeant és Pastor Maldonadót foglalkoztató alakulat szerződtetett egy érdemi eredményeket sehol sem produkáló, ámde mutatós spanyol pilótanőt.
 

A csapat tájékoztatása szerint a mutatós sportlédit  fejlesztési feladatokkal bíznak meg. A hölgy tesztelési lehetőséget is kap majd a szezon során.

Noha a versenyzőnők szereplését az autósportban általában kiemelt figyelem övezi, Carmen Jorda neve tegnapig valószínűleg a legvadabb fanatikusoknak sem mondott túl sokat. A 26 esztendős szőke hölgy különféle junior formaautós szériákban húzta le az utóbbi tíz évet, ám semmiféle érdemi eredményt nem tudott felmutatni: 2011-től tavalyig a Forma-1-es hétvégén keretein belül bonyolított GP3-as versenysorozatban futott, ahol nemhogy pontot nem tudott szerezni, de a három szezon során még a legjobb tíz közelébe sem tudott odaférkőzni.

Carmen Jorda
A Lotus Forma-1 új segítője:  Carmen Jorda  /  Fotó: Lotus

A pózolás kétségkívül jobban megy Jordának, hiszen a világhálón fellelhető fotók szerint divatbemutatókon és férfimagazinok lapjain is megfordult már, de valamilyen rejtélyes oknál fogva így is szerződéshez jutott a Lotusnál. A különítmény a szimulátorában számít az új „fejlesztő pilótára”, aki az évad összes futamára elkíséri majd a gárdát, sőt, a csapat csütörtöki hivatalos közleménye szerint a szezon során valamikor éles tesztelési lehetősége is lesz.

Carmen Jorda
Carmen Jorda   /  Fotó: edugarcia.es

Jorda feltűnése a bejelentés helyszínén, a barcelonai versenypálya paddockjában, valamint a különféle közösségi portálokon is komoly indulatokat gerjesztett. Míg Matthew Carter, az idei évre megszerzett Mercedes-hajtáslánccal várhatóan előrelépő együttes ügyvezető igazgatója a közleményben olyan ömlengő kifejezéseket használt, hogy „Carmen friss megközelítést hoz a csapathoz”, „különleges tagja lesz az alakulatnak” és „hasznosítjuk majd a meglátásait az E23 Hybrid fejlesztése során”, addig a rajongók és a szakmabeliek zöme (kiváltképp a juniorszériákban kimagasló eredményeket produkáló, ám a Forma-1-től az erőfeszítések ellenére inkább eltávolodó tehetséges fiatal pilóták) inkább felháborodásuknak adtak hangot.

Carmen Jorda
 Carmen Jorda  /  Fotó: Lotus

Jorda ambíciókban nem szenved hiányt, hiszen saját elmondása szerint a Lotus-szerepvállalás „a mostaninál nagyobb, jobb dolgokhoz vezethet”, az általános közvélekedés szerint viszont versenyzői előélete alapján aligha reménykedhet komolyabb Forma-1-es célok elérésében. Nagy a valószínűsége egyébként, hogy a spanyol pilótanő szerződtetése annak a jele, hogy a publicitásért mindenre hajlandó Lotus megirigyelte a Williamstől azt a plusz sajtóérdeklődést, amelyet brit gárda Susie Wolff szerepeltetésének okán élvez. Sokaknál már a Mercedes-sportfőnök Toto Wolff nejének tesztpilótai feltűnése is kiverte a biztosítékot, ám annak – ha kissé izzadtságszagúan is – legalább van némi alapja, mivel Wolff – leánykori nevén Stoddart – mégiscsak lehúzott öt szezont a formaautók világában és hét évadot a prototípus-túraautók elitkategóriájának tartott DTM-ben.


Forrás: hvg.hu

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china