.

Spanyol építész szerint gömb volt a nagy piramis tetejénA neves spanyol építész Miguel Pérez-Sánchez vizsgálatai tíz évig tartottak, mely során számítógépes modelleken keresztül nagy pontossággal sikerült újjáépítenie a Kheopsz-piramist és meghatározni, hogy azt egy 2,7 méter átmérőjű gömb "koronázta".Pérez Sánchez felfedezését könyvében ismertette, amelyben doktori értekezésként fejtette ki, hogy "a Kheopsz-piramis elemzése azt mutatja, hogy az a tudás egyfajta enciklopédiája volt."
 
A kutatások pontosan meghatárpozták az  oldalak 51,48 fokos dölésszögét, a platform tanulmányozását, amely összefügg a kör kerületében a pí értékével, és a piramis csúcsának magasságát, amely 277,778 könyök, ami egyenlő az 1 millió és a 3600 hányadosával. A rekonstrukció és az elemzés egy olyan éépítmény adatait mutatja, amely tisztán matematikai, geometriai, geodéziai és csillagászati alapon készült.
A piramis tervezésekor, több ezer évvel időszámításunk előtt, már birtokában voltak olyan tudományos ismereteknek, mint a Pitagorasz-tétel, a pí 6 tizedesjegyű értéke , és pontosan kiszámították a Föld, a Nap és a Szíriusz méretét.
 
A nagy piramis az Óbirodalom legfontosabb épülete, az ókori világ hét csodájának egyike, az egyetlen, amely túlélte az idő viharait. Az eredeti fehér mészkő lapokból készült boritásán kívül a nagy piramisnak hiányzik a csúcsa, amely további 9 méterrel növelte magasságát. Úgy tűnik, hogy a kutatók rájöttek, hogymilyen volt annak a tárgynak az alakja, amely a piramis csúcsára került.

A Pérez-Sánchez úgy véli, hogy a csúcson egy 2,7 méter átmérújű gömb lehetett, amely Hórusz szemét szimbolizálta. A gömböt a Nap és a Szíriusz, az égbolt két legfényesebb csillagának imádataként helyezték el, melyet Isis istennővel társítottak.
Ennél is fontosabb a Pérez-Sánchez által említett tény, miszerint a Nagy Szfinx nem egykorú az őt körülvevő piramisokkal, és azt egy jóval korábbi civilizáció hozta létre körülbelül 8000 évvel időszámításunk előtt.


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/88wZ6Qz-MVc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

eredet: http://www.lavozdegalicia.es/noticia/cultura/2015/04/15/piramide-keops-coronada-esfera-dos-metros-segun-arquitecto/00031429117024188547899.htm

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china