.

Spanyol építész szerint gömb volt a nagy piramis tetejénA neves spanyol építész Miguel Pérez-Sánchez vizsgálatai tíz évig tartottak, mely során számítógépes modelleken keresztül nagy pontossággal sikerült újjáépítenie a Kheopsz-piramist és meghatározni, hogy azt egy 2,7 méter átmérőjű gömb "koronázta".Pérez Sánchez felfedezését könyvében ismertette, amelyben doktori értekezésként fejtette ki, hogy "a Kheopsz-piramis elemzése azt mutatja, hogy az a tudás egyfajta enciklopédiája volt."
 
A kutatások pontosan meghatárpozták az  oldalak 51,48 fokos dölésszögét, a platform tanulmányozását, amely összefügg a kör kerületében a pí értékével, és a piramis csúcsának magasságát, amely 277,778 könyök, ami egyenlő az 1 millió és a 3600 hányadosával. A rekonstrukció és az elemzés egy olyan éépítmény adatait mutatja, amely tisztán matematikai, geometriai, geodéziai és csillagászati alapon készült.
A piramis tervezésekor, több ezer évvel időszámításunk előtt, már birtokában voltak olyan tudományos ismereteknek, mint a Pitagorasz-tétel, a pí 6 tizedesjegyű értéke , és pontosan kiszámították a Föld, a Nap és a Szíriusz méretét.
 
A nagy piramis az Óbirodalom legfontosabb épülete, az ókori világ hét csodájának egyike, az egyetlen, amely túlélte az idő viharait. Az eredeti fehér mészkő lapokból készült boritásán kívül a nagy piramisnak hiányzik a csúcsa, amely további 9 méterrel növelte magasságát. Úgy tűnik, hogy a kutatók rájöttek, hogymilyen volt annak a tárgynak az alakja, amely a piramis csúcsára került.

A Pérez-Sánchez úgy véli, hogy a csúcson egy 2,7 méter átmérújű gömb lehetett, amely Hórusz szemét szimbolizálta. A gömböt a Nap és a Szíriusz, az égbolt két legfényesebb csillagának imádataként helyezték el, melyet Isis istennővel társítottak.
Ennél is fontosabb a Pérez-Sánchez által említett tény, miszerint a Nagy Szfinx nem egykorú az őt körülvevő piramisokkal, és azt egy jóval korábbi civilizáció hozta létre körülbelül 8000 évvel időszámításunk előtt.


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/88wZ6Qz-MVc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

eredet: http://www.lavozdegalicia.es/noticia/cultura/2015/04/15/piramide-keops-coronada-esfera-dos-metros-segun-arquitecto/00031429117024188547899.htm

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol