.

A Sky News aggasztó információk birtokába jutott az ISIS angliai tevékenységéről
Új taktikát alkalmaz az Iszlám Állam

A Sky News létrehozott két kamudzsihadistát interneten, hogy betekintést nyerhessen az Iszlám Állam (IS) Nagy-Britanniára is veszélyt jelentő terveiről. A terroristák bekapták a csalik, a brit híroldal pedig megírta a nyugtalanító tapasztalatokat. Az IS a Közel-Keletre utazás helyett inkább magányos helyi merényletekre biztatja a nyugati terroristajelölteket.

 

A kép illusztráció

A lap újságírói létrehoztak két fiktív karaktert: egy férfit és egy nőt, akik Twitteren, csetszobákban és szerte az internet különböző sarkaiban hirdették négy hónapon keresztül, hogy elkötelezettek a dzsihád iránt. Végül titkosított csatornákon fel is vette velük a kapcsolatot két dzsihadista, és terrorista kézikönyveket küldtek nekik, amelyek a pénzszerzéshez és fegyverkészítéshez szolgáló tanácsokkal segítették volna a merényletek előkészítését. De a barkácstanfolyamnál is aggasztóbb, hogy a kontaktok szerint az IS Szíriában kiképzett, bombatámadásra kész hívei már Nagy-Britanniában várják a bevetést.

Az egyik célpont pedig állítólag a most szombati, Japán második világháborús kapitulációjáról megemlékező ünnepség, amelyre a királyi család is hivatalos.

A Sky News meg is nevezi a két terroristát, akik kapcsolatba léptek velük. Egyikőjük, Junaid Hussain egy 21 éves, birminghami hekkerből lett dzsihadista, aki Szíriában az IS információs és toborzási műveleteit vezényli. Nem csoda, hogy az amerikai titkosszolgálat a dróntámadások top öt célpontja közé sorolja. A másik kontakt a felesége, Sally Jones, aki szintén Szíriában tevékenykedik, a női terroristák toborzásával. Arra buzdították a fiktív szövetségeseiket, hogy kezdjenek el nagy-britanniai sejteket alapítani, azzal a távlati céllal, hogy majd létrehozzák a brit Iszlám Államot.

Jones bombakészítésre akarta rávenni a 18 éves lány karakterét. Az újágírók szerint amikor hezitáltak, szokatlan lépést tett: mesélt a már az országban tartózkodó két-három potenciális bombázókról, és a szombati ünnepség megtámadásáról is ő beszélt.

Az újságírók, hogy további információt szerezzenek a nagy-britanniai tervekről, Törökországba utaztak, hogy személyesen találkozzanak egy terrorista kapcsolatukkal. Tőle megtudták, hogy már Szíriában már négy-öt brit állampolgárt kiképeztek és visszaküldtek az országukba. Összesen tehát legalább hét bevetésre kész terroristáról szereztek tudomást.

A Sky News újságírói azt a tanulságot vonják le, hogy az IS taktikája éles kanyart vett azzal, hogy az utóbbi időben nem a Közel-Keletre hívja a híveit, hanem helyi akciókra buzdít és távolról szervezi a merényleteket. Ugyanakkor  éppen a londoni, tíz évvel ezelőtti terrortámadáskor is látszott már, hogy ez a trend megelőzte az Iszlám Államot: akkor fordult elő először, hogy helyi születésű állampolgárok követtek el nagyobb terrorakciót radikális iszlamista eszmék nevében.

Index.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china