.

Sikertelen termékek múzeuma
Szerző: 
Tünde Bagó
 

Bukott Tárgyak Múzeuma, avagy a fejlesztők baklövései


El tudod képzelni a 48 óra után megsemmisülő DVD-et vagy az átlátszó kólát? Nem? Éppen ezért buktak el ezek a termékek a piacon. 

A svéd Museum of Failure Innovation kurátora, Samuel West - aki egyébként klinikai szakpszichológus - azonban úgy gondolta, hogy ezek az ötletek mégiscsak ötletek, találmányok, még ha nem is szerette úgy meg őket a piac, mint az iPhone-t vagy egykor a színes televíziót. El is kezdte gyűjteni az extrémnél extrémebb tárgyakat, amelyeket a svéd Helsingborg városában ki is állít egy múzeumban. 

West hitvallása: "mint társadalom, alábecsüljük a kudarcot és csakis a siker megszállottjai vagyunk." Szerinte a kudarcokból éppen annyira lehet tanulni, mint a sikerekből. Gondoljunk csak az Apple Newton-ra, amelynek bukása vezetett a mai iPhone-okig. A múzeumban egyébként az Apple Newton is látható azon 51 tárgy között, amelyet eddig sikerült Samuel Westnek összegyűjtenie.

Személyes kedvenceim közé tartozik a csakis Twitterezésre használható készülék. Elképzeltem, milyen lenne, ha minden közösségi oldalnak külön készüléke lenne! Nekünk bloggereknek azt hiszem bőröndökre lenne szükségünk.

Ha Twitter, akkor Donald Trump! Remélem egymás mellé került a két tárgy. Készült ugyanis egy, az ingatlanüzleteiről híres Trump nevével fémjelzett társasjáték 1989-ben, kicsit a Monopoly mintájára. Mit gondoltok miért volt bukás? Túl bonyolultra sikerült a játék. :-) :-) 

A rémísztő kategóriába is került egy tárgy, az elektromos masszázsmaszk, amely még az uborkapakolásnál is nagyobb meglepetést okozna az érkező postásnak. 

S mit szóltok ahhoz az Ikeás találmányhoz, amelyet csiga kalapnak neveznek? Egyelőre nem értem az IKEA tervezőit, csak arra tudok gondolni, hogy nekik is lehet őrült napjuk!

A gyűjtemény része az a Google szemüveg is, amelybe kis kijelzőt építettek és az okostelefonokhoz hasonló ikonokkal jeleníti meg az információt. Én ezt a fejlesztést nem annyira nevezném elhibázottnak, hiszen 2012-ben a Time magazintól a "2012-es év legjobb innovációi" díjat kapta, a Curiosity űrjáróval közösen. Lehet, hogy még nem tömegtermék, lehet, hogy még fejlesztésre szorul, de ebben biztosan van jövő. Személy szerint én arra használnám a legszívesebben, hogy könnyebben kommunikáljak idegen nyelveken. Talán még ez is eljöhet. 

Az, aki azonban a csodás kis városban Helsingborgban jár, ki ne hagyja ezt a múzeumot. S mivel nincs olyan közel, mutatok egy videót, amellyel kicsit elkalandozhatunk a bukott tárgyak között. 

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/220999602" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>
<p><a href="https://vimeo.com/220999602">Inside the Museum of Failure</a> from <a href="https://vimeo.com/nbcleftfield">NBC Left Field</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

 

Forrás:  élet sója blog
 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china