.

Seregélyek különös vonulása Costa BravánA természetben néha olyan dolgok történnek, amelyek túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek. Tökéletes véletlenek, amelyek pompásan ábrázolják világunk szépségét és csodáit.


Daniel Biber német fényképész az Északkelet-Spanyolországban található Costa Brava partjainál kémlelte az eget, amikor seregélyek ezrei szálltak fel a magasba.

A madarak jellemzően akkor csoportosulnak ilyen nagy számban, ha veszélyes ragadozót, mondjuk egy sast vagy egy keselyűt észlelnek a közelben. De a légtáncuk ezúttal a megszokottnál is látványosabb volt, ugyanis egy madár alakját vették fel, mintha így üzentek volna a betolakodónak:

mi nagyobbak vagyunk nálad.


A jelenségről készített képekkel Biber díjat nyert egy nemzetközi fotópályázaton, igaz, ő csak otthon jött rá, hogy mit is látott valójában.
“Mikor áttöltöttem a felvételeket a számítógépemre, akkor láttam, hogy milyen alakot öltöttek a seregélyek. Annyira koncentráltam a fotózásra, hogy észre sem vettem, mi is zajlik pontosan előttem”
– mondta a Daily Mailnek.

Biber számára a türelem hozta meg a kívánt sikert, hiszen korábban több alkalommal sem sikerült megörökítenie a seregélyek vonulását, és a mi legnagyobb örömünkre a legjobbkor jött meg számára az áttörés.


forrás: Daily Mail / Sokszínű vidék

 
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol