.

Segítség számítógépünk védelmébenÉletünk tartozákává váltak a számítógépek. A nagy cégeknél külön szakember foglalkozik a gépek vírus védelmével, de az otthoni PC-ken magunknak kell gondoskodni a védelemről.  Az alábbi szoftver is ilyen feladatot lát el.

Az esernyő logós Avira neve biztos nem ismeretlen a PC-jük biztonságát fontosnak érző felhasználók előtt, ingyenes megoldásaik segítenek számítógépünk védelmében, Az alábbiakban a cég malware-felderítő és -eltávolító eszközét mutatjuk be.

Az Avira PC Cleaner innen tölthető le (alulra kell görgetni, ahol választhatunk a német és az angol nyelv közül), és az exe fájlra kattintva telepíthető. A program arra vállalkozik, hogy átvizsgálja gépünket vírusok és egyéb kártevőket keresve, és ha talál ilyeneket, meg is szabadítja tőlük a komputert.

A nyitó ablakban eldönthetjük, hogy a gyorsabb (Scan System) vagy a lassabb, de alaposabb vizsgálatot (Full scan) választjuk-e, és a program máris hozzálát a feladat elvégzéséhez, ami még a gyorsabb szkennelés esetén is eltart egy ideig.

A vizsgálatot valós időben láthatjuk, mint ahogy a malware-ek kijelzését is, majd ha végzett a program, szembesülhetünk az eredménnyel.

Ahhoz, hogy el is távolítsa a megtalált kártevőket, kattintsunk a Remove All gombra, s ezután még egy összegző jelentést is kapunk arról, hány fájlt, hány mappát nézett át, és hány kártevőt talált, illetve távolított el.

Az Avira PC Cleaner tényleg jól működik, azonban azt a fejlesztője is megjegyzi, hogy mivel nem integrálódik mélyen az operációs rendszerbe, második védelmi eszközként érdemes bevetni. (hvg.hu)

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol