.

Sebesség, minek már nincs értelmeA Bugatti eddig még nem árulta el hivatalosan az 1500 lóerős Chiron végsebességét, csak annyit, hogy legalább 420 km/óra. Végül azonban nem tudtak tovább ellenállni a kísértésnek, és hivatalosan is megmérték, hogy mekkora sebességig képes felgyorsulni az autó.
 

Útban a rekorddöntés felé

Az új, TÜV által hitelesített sebességrekord 490,484 km/óra lett, amit a Volkswagen németországi tesztpályáján, Ehra-Lessienben értek el. Az autót Andy Wallace angol autóversenyző vezette. Nem csak a rekorddöntés volt a cél, hanem a 300 mérföld/órás (482 km/órás) álomhatár átlépése is, ami tehát szintén összejött, és az 500 km/órától is alig maradtak el.
 
 
<iframe width="644" height="362" src="https://www.youtube.com/embed/NkiyAZ63RT8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


Annak érdekében, hogy biztosan megdöntsék a Koenigsegg Agera RS 2017-es, 457 km/órás rekordját, kicsit átalakították a széria Chiront, a rekorddöntéshez használt kocsi ezért nem tekinthető szériaautónak, csak „szériaközeli prototípusnak".
 


A rekorddöntésre felkészített kocsi
 

A Bugatti fél évig dolgozott a Chiron karosszériáját építő Dallarával és a gumikat adó Michelinnel a módosításokon. A rekordra használt autó számos ponton különbözik a szériamodellektől: a karosszériája 25 centivel hosszabb, nincs rajta hátsó szárny és légfék, hogy kisebb legyen a légellenállása, az első kerekek fölé viszont nyílásokat vágtak. Speciális gumikat, új kipufogókat és nagyobb hátsó diffúzort is kapott, a 8 literes, W16-os motor teljesítményét pedig 1500-tól 1600 lóerőre emelték, de a váltó és az összkerékhajtás nem változott.

Elképzelhető, hogy a módosított Chiront hamarosan gyártásba veszik, talán Chiron Super Sport néven kerülhet majd forgalomba, csillagászati áron. A Bugatti elnöke, Stephan Winkelmann szerint ez volt az utolsó eset, hogy megdöntöttek egy autós sebességrekordot, a jövőben már nem fognak próbálkozni akkor sem, ha egyszer a Chiron eredményét is megjavítja valaki.- írja az Origo
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol