.

A SEAT is belép a villanyautó gyártók körébeA Seat lesz a VW-csoport elektromos specialistája. Ehhez kapcsolódóan két éven belül két tisztán elektromos és négy plug-in hibrid modellel lép piacra. A legolcsóbb árát 20000 € (6,5 millió forint) körül tervezikA teljesen elektromos SEAT el-Born jövőre kerül gyártásba

A megújuló Mii és az egyelőre csak tanulmányként létező, de jövőre gyártásba kerülő el-Born lesz a Seat két első, tisztán elektromos modellje, míg az új generációs  Leon és a frissen bemutatott Tarraco konnektoros hibrid hajtással erősít majd.
 


Seat Terraco

Ha ez nem volna elég, sportmodelljeibe is villanymotort szerelt a Seat: az önállósított Cupra márka két modellje, a Leon és az önálló fejlesztésű Formentor egyaránt kap plug-in hajtásláncot.Seat Leon                                                                                     Cupra Formentor


Utóbbiról már tudható, hogy 245 lóerős lesz, és 50 kilométert tud megtenni tisztán elektromos üzemben; vélhetően a Leon ugyanezt az egységet kapja majd meg.

A Seat eközben a VW-vel közösen elektromos padlólemezt fejleszt. A moduláris elektromos építőszekrényre (MEB) négy méter körüli autók épülhetnek majd, akár 20 ezer eurós árkategóriában. (kb. 6,4 millió Ft). Ez nagy dolog: most először bíz rá a Seat márkára konszernszintű fejlesztési feladatot a VW-csoport vezetése.

forrás: Vezess.hu / seat

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol