.

Rövid élménybeszámoló egy hosszú útról
Szeptember 15-én érkeztünk meg rekordhosszú járatunkból, mely közel 14000 km-t jelentett, érintve a legtávolabb eső norvégiai Bergent is, no meg Stockholmot, Malmö-t és még rengeteg várost.
Iveco-nk hiba nélkül tűrte a hegyeket-völgyeket és az extrém folyamatos terhelést, megrakott utánfutóval, hol 35 fokos nyárban, hol havas környezetben... Mindössze a magyar utak fogtak ki rajta, egy év alatt a második felnink adta meg magát a kátyúknak.
Svédországban gyönyörű tóparti motelben aludtunk, ahol önkiszolgálás működik, nekünk kell takarítanunk is és minden automatikus. Láttunk hajó miatt elfordított (nem felnyitott!) hidat, haladtunk egynyomtávos norvég országúton és hegyi szerpentineken és átmentünk eddigi leghosszabb alagutunkon, a Bergenhez közel eső 25 km hosszú barlangon is...
Milliónyi gyönyörű tavat és hegyeket, kanyonokat láttunk Norvégiában, ahol a hosszú mellett ezernyi kisebb alagúton is átvergődtünk, néhol bonyolult manőverrel fértünk csak el a szembejövő járművek mellett.
Találkoztunk holtrészeg svéd híd-díjszedővel (Malmö) , és utazott velünk egy nagyon kedves, barátságos és rendkívül intelligens kutyus is, Süti.
Svéd megrendelőink közül ismét voltak többen, akik kérésünk ellenére kikapcsolták/lenémították mobiljukat , de végül szerencsésen megoldódtak a szituációk. Másoktól ugyanott ajándékcsomagot, útravalót is kaptunk, amit ezúton is köszönünk, minden nagyon finom volt!
Norvégiában hüldezetünk az áraktól, hiszen a KIWI diszkontban (kvázi Lidl) egy másfél literes Fanta több, mint 3 euró
Ugyanott (Bergenben) a rendőrségi ellenőrzés barátságos és vidám is volt, gond nélkül továbbmehettünk. Göteborgtól nem messze a svéd rendőrök már komoly kontrollra állítottak félre, még közlekedésbiztonsági ellenőrzés is történt, mérték az utánfutó fékerejét, nézték lámpáinkat, a vonószemet stb. és persze a csomagokat is megkuksizták, szondáztatás sem maradt el. Már számolgattuk az euróveszteségeket, de végül jó utat kívánva továbbengedtek és adtak egy vizsgalapot, hogy mit érdemes kijavíttatnunk a futón
A malmö-i hídnál egy holtrészeg kezelő dupla pénzt akart elkérni és amikor szóvá tettük, kis híján meglincselt minket, üvöltözött, anyázott, majd megfelezte a díjat
Élmény volt... Most még pihegünk, de elsején újra indulunk, igaz, most Skandinávia kimarad
Autónknak hálásak vagyunk, soha mást, mint Iveco-t ezután..

Hűséges autónk

Nolasol Marbella
Facebook: https://www.facebook.com/groups/spanyolfutar.svedfutar/
 

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol