.

Rejtélyes objektum a Balti-tengerben
Az utóbbi időben viszonylag nagy port kavart egy különös alakú képződmény a Balti-tenger fenekén, amit 2011-ben fedezett fel az OceanX nevű svéd kincsvadász csoport.

A titokzatos tárgy rekonstruált képe

A közvélemény szinte kizárólag az Ocean X beszámolóira támaszkodhat. Az expedíció tagja, Stefan Hogerborn profi búvár a New York-i székhelyű, főként kínai érdekeltségű NTD televíziónak nyilatkozva arról számolt be, hogy az anomália felderítése során a csapat kamerái és műholdas telefonja sem volt hajlandó működni közvetlenül az objektum fölött, csak miután odébb hajóztak. "Bármi, ami elektromos - beleértve a műholdas telefonokat is - leállt, amikor az objektum fölött voltunk" - mondta. "Amikor körülbelül 200 méterrel eltávolodtunk, újra bekapcsoltak, majd visszamentünk és megint leálltak"


Az objektum mögötti mélyedés, ami akár egy becsapódó tárgy csúszásnyoma is lehet

"Olyan dolgokat tapasztaltunk, amiket el sem tudtam képzelni. Én voltam a csapat legszkeptikusabb tagja ezekkel a teóriákkal kapcsolatban. Arra számítottam, hogy találunk egy sziklát, vagy egy kiszögellést, vagy egy iszapkupacot, de ez egyáltalán nem az volt" - mondta a visszatérés után Peter Lindberg. "Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy valami nagyon, nagyon, nagyon egyedit találtunk" - kontrázott rá a csapat másik tagja, Dennis Asberg. "Lehet meteorit, vagy aszteroida, vagy egy vulkán, vagy egy bázis, egy tengeralattjáró a hidegháborúból - vagy mi van, ha egy UFO... valaminek lennie kell"

Az Ocean X búvárjai nemrég kőzetmintákat is hoztak az objektumtól, amit a Stockholm Egyetem földtani karának docense, Volker Brüchert vizsgált meg. "Meglepett, amikor az anyag vizsgálata során egy nagy fekete követ találtam, ami egy vulkanikus kőzet lehet" - idézi több svéd bulvárlap a szakembert. "Elméletem szerint ez az objektum, ez a szerkezet a jégkorszak alatt jött létre, sok ezer évvel ezelőtt"

Attól a széles körben elterjed, egy grafikus által reprodukált képtől eltekintve, ami az objektumot egy gyönyörű Atlantisz-szerű régészeti helyként ábrázolja, csupán egy felvétel létezik a különös formájú képződményről, az eredeti, hangradaros letapogatási kép, amit nyáron készítettek. Ez valóban figyelemre méltó, mivel első pillantásra sokaknak a Star Wars Ezeréves Sólyma ugorhat be, tehát akár egy lezuhant űrhajó is lehetne a formája alapján, a szakértők szerint azonban a szonárképek nem mérvadóak.

A hangradarral készített kép

sg.hu cikke alapján
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china