.

Rejtélyes hieroglifák Egyiptomban
Több éve folyik a vita a régészek között, mit ábrázolnak ezek a hireoglifák

 
Egy sor furcsa hieroglifa látható Abydosban, Egyiptomban. Vajon ezek valóban mai gépeket ábrázolnak, mint például helikopterek, repülőgépek és tengeralattjárók, vagy valami teljesen más jelentésük van?
 

A vitatott ábrák

Mit látunk a fenti képen? Azt, hogy néhány hieroglifa szokatlanul elüt a többi,megszokott ábráktól. Akik meglátogatták Abydoszban Széthi templomát Azok közül sokan úgy vélik, sőt még egyes régészek is azt állítják, hogy ezek a hieroglifák valójában a mai kor repülőgépeit ábrázolják. Ez talán pareidolia, vagy az ókori egyiptomiak valamely általunk ismeretlen okból faragták ki ezeket a formákat?
 

A pareidolia egy olyan illuzórikus érzet, amely bizonytalan és véletlenszerű ingereket (többnyire hangokat vagy képeket) konkrétnak és tisztán kivehetőnek tüntet fel.

Wikipedia

Ezt az ősi templomot I.Széthi és fia II.Ramszesz építtette, mely számos kutató figyelmét vonzotta a régészet és az ufológia területén. A fenti képről először azt gondolták, hogy hamisítvány, de bebizonyosodott, hogy valódi, és megtalálható egy nehéz kőlapon a csodálatos templom mennyezetének egyik tartóján.
 

 
Vannak elméletek, miszerint az eredeti írásjeleket "kitörölték", és helyükre egy sor új hieroglifa került, melyek véletlenül hasonlítanak a mai gépekre. 
 

A feliratok újra faragása általános gyakorlat volt az ókori Egyiptomban. A történelem szerint, ha az újonnan hatalomra került fáraó elfogadta elődei építményeit, úgy tették azokat sajátjukká, hogy felülírták a hieroglifákat. Régészek egy csportja szerint itt is ezt történt. Azonban azzal mindenki egyetért, hogy a faragványok az ókorból valóak. 
A szokatlan ábrák keletkezését a modern kori egyiptológusok így magyarázzák Abydosszal kapcsolatban. Szerintük az újrafaragáskor valamely régebbi ábra hibás értelmezését vésték kőbe. Ugyanakkor vannak kutatók akik nem értenek egyet ezzel a magyarázattal, és azt állítják, kőtáblán  egy helikopter, és más járművek  faragott ábrázolása látható.


A legtöbb kutató még mindig úgy tartja, hogy ezek a hieroglifák továbbra is rejtélynek számítanak, és hogy egy elfogadható tudományos magyarázatra van szükség megértésükhüz.
Az abydoszi templomban számos istenséget imádtak, köztük Íziszt, Hóruszt, Széthet, Ámon-Rét, Ré-Harahtit, és Ptáh istent.

Az I. Széth templomában található hieroglifák hihetetlenül tiszták és pontosak, és nincs a templomban egyetlen hely sem, ahol a hieroglifák hanyagul kivitelezettek, vagy rossz helyen lennének, tehát feltételezhető, hogy ezek az ábrák sem a véletlenek művei. Akkor mit jelenthetnek valójában?
 
http://1.bp.blogspot.com/-CX5zOTXdB88/VZgQTC9j_sI/AAAAAAAAXv0/Aehp6Uq6QAk/s1600/ab%25C3%25BCdosz%2Btemplom%2Bsz%25C3%25A9th%2Bramszesz%2Bf%25C3%25A1ra%25C3%25B3%2Bhieroglifa%2Brep%25C3%25BCl%25C5%2591g%25C3%25A9p%2Bhelikopter%2Btechnol%25C3%25B3gia%2Br%25C3%25A9g%25C3%25A9szet%2Btudom%25C3%25A1ny%2Begyiptom%2Bufo%2Bk%25C3%25B6nyv-2015-%25C3%25BAj%2Bvil%25C3%25A1gtudat.jpg
A hireoglifa ábrája és egy modern szállító helikopter. A hasonlatosság csupán a véletlen műve?
 
 
Az Alsharq Al-Awsat arab újság közzétett néhány szenzációs fényképet 2005 november 16-án az Ámon-Ré templomról Karnakban, ahol a kutatók szerint szinte azonos faragványok találhatók, mint Abydoszban. Ezek a képek nem állnak rendelkezésre, egyelőre nem sikerült megtalálni közülük egyet sem. Ha a Karnakban talált hieroglifák csak részben egyeznek meg az Abüdoszban találtakkal, akkor az ábrázolásokat magyarázó jelenlegi hivatalos eméletek mind kútba esnek.

Ha az ábrák felbukkanása több helyen valóban igaz, akkor ez teljes mértékben megváltoztathatja a kutatók gondolkodását Abydosszal, Karnakkal, és az egész történelemmel kapcsolatban. - írja az újvilágtudat

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol