.

Rejtélyes fém monolit a utahi sivatag közepénBárányszámlálás közben egy rejtélyes fémoszlopot találtak amerikai helikopteres parkőrök – írja a Guardian. A nagyjából három méter magas, fémszínű oszlop erősen elüt a vörös talajtól és szikláktól.

Bret Hutchings pilóta környezetvédő szakembereknek segített megszámolni a helyi kanadai vadjuhállományt (ami Kanadában, az USA-ban és Mexikóban is megtalálható), mikor az egyik biológus felkiáltott mögötte, hogy forduljanak vissza, látott valamit, meg kell nézniük.

A KSL5TV készített interjút a pilótával, és természetesen a hírszerkesztők azonnal a 2001: Űrodüsszeia című filmre és a Star Trekre asszociáltak.

<iframe width="728" height="409" src="https://www.youtube.com/embed/VTnMA917itc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 

Hutchings szerint a tárgyat valószínűleg ember alkotta, nem csak úgy odapottyant az égből.

„Azzal viccelődtünk, hogy ha az egyikünk eltűnik, a többieknek menekülniük kell"

– mondta Hutchings.

Az oszlop pontos helyét nem hozták nyilvánosságra, ugyanis valahol a kopár, kietlen vadonban található, és a parkőrök attól tartanak, hogy óvatlan kíváncsiskodók, akik az oszlopot keresik, bajba kerülnek a sivatagban.

forrás: Telex.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol