.

Rakonczay Gábor feladta az újabb extrém rekordkísérletétRakonczay Gábor hat nappal az indulás után úgy döntött, visszatér a szárazföldre, és befejezi az evezést.


A hatszoros óceánátkelő hajós egy saját maga által tervezett és épített, 5,5 x 1,5 méteres, merev testű SUP-pal teljesen egyedül, kísérőhajó nélkül szerette volna átevezni az Atlanti-óceánt a Kanári-szigetektől indulva.

Rakonczay Gábor szombaton úgy döntött, hogy nem folytatja tovább az evezést, és hat nappal az indulást követően mentőhelikopter segítségével visszatér a szárazföldre. Gábor jól van, nem történt sérülés, vagy baleset

– olvasható a Rakonczay Expedíciók nevű Facebook-oldalon.

Rakonczay Gábor 2020 januárjában indult neki először a Kanári-szigetekről, de három és fél nap után vissza kellett fordulnia, miután súlyosan megsérült a tutaj tőkesúlya. Egy teljes évet várt rá, hogy újra próbálkozhasson. A tutajt kijavította, néhány apróságot újragondolt., de nagy tervéről egy percre sem mondott le.

Gábor magyar idő szerint 2021. január 10-én reggel 6 óra után néhány perccel indult el az 5200 km-es útra- Az első napon.alvás nélkül 98 km-t sikerült megtennie.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol