.

Rajoy szerint új választások lesznek SpanyolországbanValószínűleg új választások lesznek Spanyolországban, és azokat június 26-án tartják meg - mondta Mariano Rajoy ügyvezető miniszterelnök David Cameron brit miniszterelnökkel lezajlott tárgyalásai közben a csütörtökön kezdődött, kétnapos európai uniós csúcstalálkozón.

 


 
Mariano Rajoy a spanyol választásokról nem hivatalos formában tett kijelentése brit kollégájával való beszélgetése közben hangzott el, amelyet az Európai Tanács kétnapos csúcstalálkozójáról a sajtó munkatársait tájékoztató belső televíziós hálózat közvetített. A hírügynökségek szerint Rajoynak minden valószínűség szerint nem volt tudomása arról, hogy szavai eljutnak az újságírókhoz.

A 2015. december 20-i parlamenti választásokat a konzervatív Néppárt nyerte meg, de elvesztette korábbi többségét. Azóta nem sikerült kormányt alakítani Spanyolországban. A koalíciós tárgyalások ugyanakkor még folynak.

Patxi López, a képviselőház elnöke hétfőn jelentette be Madridban, hogy a március elejétől számítva két hónapon belül kell megválasztania az új kormányfőt, ellenkező esetben új parlamenti választásokat kell tartani.

MTI.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol