.

Putyin felavatta az új, elnöki limuzint27 évvel a Szovjetunió felbomlása után,az orosz ipar fényévnyi távolságra került egykori önmagától. A szocialista időkben lenézett orosz technika, fogyasztási cikkek, a nyugati színvonaltól elmaradt gazdasági struktura az elmúlt közel három évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül. Újból meghatározó tényező lett a világ gazdasági és politikai életében.

Ennek demonstrálása kifejlesztették az elnök új, orosz fejlesztésű luxus limuzinját, ami tervezési Fázisában Kortezs néven futott, de végleges neve Szenat lett.
Az elnöki Szenat.
 

Az első orosz elnök, a néhai Borisz Jelcin a második világháború utáni szovjet vezetőkhöz hasonlóan egy időben ZIL gépkocsikkal szállíttatta magát, de 1997-ban áttért a Mercedesre. Ezzel a hagyománnyal Putyin, valamint Dmitrij Medvegyev volt államfő és újrajelölt miniszterelnök most szakított.


A Kortezst projektet 2012-ben Putyin utasítására indították el Oroszországban, a Központi Gépjármű- és Autóhajtómű-ügyi Kutatóintézet (NAMI) részvételével.
A 6,6 méter hosszú, 2 méter széles és 1,7 méter magas Szenat az újonan kifejlesztett Aurus autócsaládhoz tartozik, annak "ékköve".  A típus rendelkezik egy normál sedan változattal, és egy Arszenat néven fejlesztés alatt álló mikrobusszal.

 

Az államfői limuzin Vlagyimir Putyin újraválasztott orosz elnököt viszi beiktatási ünnepségére a moszkvai Kremlben 2018. május 7-én.

A Kreml-közeli Izvesztyija című napilap értesülése szerint az orosz kormányzat, valamint annak kommunikációs csatornái védelméért felelős Szövetségi Őrszolgálat (FSZO) április közepéig 16 ilyen gépkocsit kapott.

Az autók iránt, amelyek várhatóan már jövőre kaphatók lesznek kereskedelmi forgalomban is, magánszemélyek részéről is nagy az érdeklődés. A több mint 10 millió rubelbe (42 millió forint) kerülő gépkocsik 20 százalékkal olcsóbbak a Rolls-Royce-oknál vagy a Bentleyknél, viszont drágábbak az alapfelszereltségű S-osztályú Mercedesnél.
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol