.

Pusztulnak a rovarok, mi lesz a kajánkkal?Az utóbbi évtizedekben figyeltek fel rá, hogy észrevehetően csökken a jelenleg még több milliárdos rovarpopuláció. Ez pedig szomorú jövőt vetít az emberiség elé

 
A természetben sétálva sok helyen lehet látni döglött, vagy döglődő méheket és más rovarokat. "Na és akkor mi van?" kérdezik sokan. Hogy mi van? Nagy baj van!. 
 

Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl.” mondta Albert Einstein és nem csak a méhekre, hanem a bepozó rovarokra is gondolt, amiknek a méhek a legismertebb képviselői.


Kijelentését arra alapozta, hogy az élelmiszernövények beporzását rovarok végzik. Néhány növény esetében a virágport a szél szállítja az egyik virág porzóiról a másik termőtestére, de a zárvatermők 87,5 százaléka állati beporzást igényel.
 
Az állati beporzást igénylő fák, cserjék, vadvirágok jelentik a táplálékhálózatok alapját. Haszonnövényeink 70 százaléka sem fordulna termőre állati beporzás nélkül.  Szinte az összes zöldség és gyümölcs a rovarok nektár iránti vágyának  következménye. A takarmánynövények nagy része is az állati beporzóktól függ, megfelelő takarmány nélkül pedig búcsút mondhatunk a tejnek, a tejtermékeknek, a húsféléknek és a tojásnak is.


A drámai mértékú rovarpusztulást elemezte a németországi Naturschutzbund (Nabu) természetvédelmi szövetség a Diagnose Funk környezetvédelmi szervezet és a luxemburgi AKUT akciócsoport.  Összesen 190 tudományos kutatást vizsgáltak át.  Ennek egyik figyelemreméltó megállapítása: 

Európában a mobiltelefonok sugárzása is okozhatja a rovarok pusztulását 

A VIZSGÁLAT SZERINT A ROVARÖLŐSZEREK HASZNÁLATA ÉS A ROVAROK ÉLŐHELYEINEK ELTŰNÉSE MELLETT A KÖRNYEZET ELEKTROMÁGNESES SUGÁRZÁSSAL TÖRTÉNŐ EGYRE NAGYOBB MÉRTÉKŰ TERHELÉSE IS "NEGATÍV HATÁSSAL VAN A ROVARVILÁGRA".


Laborban és terepen végzett vizsgálatokkal végzett kutatásból 60 mutatta ki ezt a negatív hatást a méhek, darazsak és legyek esetében. Ezen hatások között van a tájékozódási képesség elvesztése a mágnese mező miatt, de előfordulhat az örökítőanyag és a lárvák károsodása is.
 

Az elemzés felhívja a figyelmet arra, hogy a drámai mértékű rovarpusztulás okainak keresésekor minden irányban nyitva kell tartanunk a szemünket"- fogalmazott Johannes Enssle, a Nabu baden-württembergi vezetője. Kiemelte: a mobilok sugárzásának környezetre gyakorolt hatását gyakran alulbecsülik.

Vajon ez a sugárzás az emberekre teljesen ártalmatlan?

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china