.

A pokolba vezető út jóindulattal van kikövezveCadiz és Tarifa közt, az Atlanti-óceán partján gyönyörű homokos strandok várják a fürdőzőket. Ennek a partszakasznak egyik gyöngyszeme Zahara de los Atunes mesébe illően tökéletes, homokos partja, amit most a teljes jószándék jegyében tettek tönkreZahara de los Atunes playa
 

Spanyolországban május 2-án, szombaton enyhítettek a kijárási korlátozásokon. A tengerparti strandok látogathatóvá váltak a kisgyermekes szülőknek.
 
A hír megjelenésekor  Zahara de los Atunes önkormányzatának néhány ügybuzgó funkcionárusa úgy gondolta, hogy a település elötti partszakaszt fertőtleníteni kell, nehogy a hosszú szobafogságból kiáramló szülők és gyerekeik ott fertőződjenek meg koronavírussal. Ennek okán elindították  a terület ferőtlenítését,
 

A spanyolok imádják a hipót, aminek itt lejia a neve. 
A lakásokban hipós vízzel mossák a csempéket, a kerámia lapokkal burkolt padlózatot, sőt néhány etteremben a szinte minden boltban kapható hipós tisztitószerrel takarítják az asztalokat a vendégek után.

Az 1300 lakosú településen az  onkormányzat nagyon félt a koronavírustóll, ezért az utcák fertőtlenítő oldattal történő permetezésével kívánták megóvni a lakosságot a terjedő járványtól. Még az érkező autókat is igyekeztek fertőtleníteni.

A döntéshozói úgy gondolták, ha ez a szer az utcákon mindent fertőtlenit, akkor strandot is lehet vele tisztítani. A gondolatot tett követte és 2%-os hipós oldattal lepermetezték a homokot.


Arra nem gondoltak, hogy a homokos part egy élő ökoszisztéma, ahol a rovarok, madarak, és más apró élőlények tartják fenn a természet egyensúlyát. Ebbe beavatkozni brutális károkat okoz.

A permetezés eredményes volt, mert minden életet kiírtott a homokon. 


"Tönkretették a dűnéket és megsértették az összes szabályt. Ez egy aberrált dolog, amit tettek, figyelembe véve azt is, hogy a vírus az emberekben él, nem pedig a tengerparton" -  mondta María Dolores Iglesias kornyezetvédelmi aktivista.

Agustín Conejo helyi tisztviselő utólag bocsánatott kért  és így nyilatkozott: "Elismerem, hogy hiba volt, de a legjobb szándékkal történt,"
 
Jelen helyzetben a város vezetői mást nem tehetnek, minthogy várják mikor áll helyre a természet egyensúlya és ráadásul  még várhatják az andalúziai regionális kormány büntetését is.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol