.

A pokolba vezető út jóindulattal van kikövezveCadiz és Tarifa közt, az Atlanti-óceán partján gyönyörű homokos strandok várják a fürdőzőket. Ennek a partszakasznak egyik gyöngyszeme Zahara de los Atunes mesébe illően tökéletes, homokos partja, amit most a teljes jószándék jegyében tettek tönkreZahara de los Atunes playa
 

Spanyolországban május 2-án, szombaton enyhítettek a kijárási korlátozásokon. A tengerparti strandok látogathatóvá váltak a kisgyermekes szülőknek.
 
A hír megjelenésekor  Zahara de los Atunes önkormányzatának néhány ügybuzgó funkcionárusa úgy gondolta, hogy a település elötti partszakaszt fertőtleníteni kell, nehogy a hosszú szobafogságból kiáramló szülők és gyerekeik ott fertőződjenek meg koronavírussal. Ennek okán elindították  a terület ferőtlenítését,
 

A spanyolok imádják a hipót, aminek itt lejia a neve. 
A lakásokban hipós vízzel mossák a csempéket, a kerámia lapokkal burkolt padlózatot, sőt néhány etteremben a szinte minden boltban kapható hipós tisztitószerrel takarítják az asztalokat a vendégek után.

Az 1300 lakosú településen az  onkormányzat nagyon félt a koronavírustóll, ezért az utcák fertőtlenítő oldattal történő permetezésével kívánták megóvni a lakosságot a terjedő járványtól. Még az érkező autókat is igyekeztek fertőtleníteni.

A döntéshozói úgy gondolták, ha ez a szer az utcákon mindent fertőtlenit, akkor strandot is lehet vele tisztítani. A gondolatot tett követte és 2%-os hipós oldattal lepermetezték a homokot.


Arra nem gondoltak, hogy a homokos part egy élő ökoszisztéma, ahol a rovarok, madarak, és más apró élőlények tartják fenn a természet egyensúlyát. Ebbe beavatkozni brutális károkat okoz.

A permetezés eredményes volt, mert minden életet kiírtott a homokon. 


"Tönkretették a dűnéket és megsértették az összes szabályt. Ez egy aberrált dolog, amit tettek, figyelembe véve azt is, hogy a vírus az emberekben él, nem pedig a tengerparton" -  mondta María Dolores Iglesias kornyezetvédelmi aktivista.

Agustín Conejo helyi tisztviselő utólag bocsánatott kért  és így nyilatkozott: "Elismerem, hogy hiba volt, de a legjobb szándékkal történt,"
 
Jelen helyzetben a város vezetői mást nem tehetnek, minthogy várják mikor áll helyre a természet egyensúlya és ráadásul  még várhatják az andalúziai regionális kormány büntetését is.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china