.

Playa de las CatedralesGalícia északi tengerpartja bővelkedik a természet szépségeiben. Ezek közü az egyik különleges látnivaló a Playa de las Catedrales.


Ez az elnevezés a homokból kiemelkedő 20-30 méter magas, boltívekkel, barlangokkal tagolt, rövid tengerpartot jelenti. A természet évmilliók óta alakítja a part sziklafalát. A folyamatos hullámzás, az erős ár-apály megtette hatását, kialakította a különleges, de nem veszélytelen partszakaszt.
 

A partszakasz az elnevezést a sziklák katedrálisok támlfalára hasonlító formájáról kapta.
 

 
A békésnek látszó homokos part idegenforgalmi látványoaaág, de dagály idején megközelíthetetlen. Igazán akkor veszélyes, ha a dagály erős hullámzzással jön. Ilyenkor nem tanácsos a sziklafal valamelyik rejetett barlangjában maradni, mert a víz ellepheti a barlangot.
 

Minden veszélyessége ellenére a sziklák rengeteg nézelődőt vonzanak. A partszakaszt lekerítették, és csak apály idelyén, előzetes időpont egyeztetéssel lehet megtekínteni. Főszezonban komoly turista áradat lepi el a partot.Amikor túl sokan akarnak lejutni a partra

 
Az ilyen tumultusok elkerülése érdekében lehet időpontot egyeztetni a partszakasz megtekintéséhez. Ennek módjáról a guias-viajar.com  weboldalon lehet tájékozódni.

Aki Gallíciában jár és úgy dönt, hogy meglátogatja ezt a látványosságot, nem bánja meg, mert különleges látnivalóval gazdagíthatja spanyolországi élményeit.
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol