.

Piramis a piramisban ChilébenRejtélyes piramist fedeztek fel a mexikói Chichén Itzában lévő Kukulkán templomon belül


Egy kisebb piramist fedeztek fel a legendás Chichén Itzá városban található Kukulkán templom belsejében.

A felfedezést amerikai és mexikói régészek tették, akik elektromos ellenállásos tomográfiai módszerrel dolgoznak a templom komplexumban.

Ez egy harmadik szerkezet, amelyet a Kukulkán templomon belül találtak, mivel egy második piramis jelenlétét a fő szerkezeten belül régészek már 1940-ben megerősítették.
A piramis, amely időszámításunk szerint 500-800-ig nyúlik vissza, "köztes" piramisként volt beágyazva a templom végső szakaszának építésekor; körülbelül 10 méter magas, és látszólag lépcsőkkel rendelkezik, valamint egy oltárral a felső részén. (1)

"Ha meg tudjuk vizsgálni ezt a szerkezetet a jövőben, akkor többet megtudhatunk a hely első lakóiról, és megérthetjük, hogyan alakult ki a település," - mondta Denisse Lorenia Argote archeológus.
Geoffrey Braswell, a San Diego-i Kaliforniai Egyetem antropológia professzora rámutatott, hogy bár valóban találtak a régészek egy új struktúrát, a kérdéses piramisnál azonban előfordulhat, hogy ez az, amit már a kutatók 1940-ben megtaláltak. A Kukulkán piramist a matrjoska babához hasonlította, mivel a templom rétegei egymásra épültek, de rámutatott, hogy az alsó réteg akár több szerkezetet is rejthet a struktúrán belül.

Miközben az újonnan felfedezett struktúrát már feltérképezték a régészek, továbbra is tisztázatlan, hogy pontosan mikor kezdik valamilyen módon feltárni, vagy hogy még mit találhatnak belül.

A felfedezésről sajtótájékozatón számoltak be a kutatók.
 
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/q0kOyGZxKh4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol