.

Piramis a piramisban ChilébenRejtélyes piramist fedeztek fel a mexikói Chichén Itzában lévő Kukulkán templomon belül


Egy kisebb piramist fedeztek fel a legendás Chichén Itzá városban található Kukulkán templom belsejében.

A felfedezést amerikai és mexikói régészek tették, akik elektromos ellenállásos tomográfiai módszerrel dolgoznak a templom komplexumban.

Ez egy harmadik szerkezet, amelyet a Kukulkán templomon belül találtak, mivel egy második piramis jelenlétét a fő szerkezeten belül régészek már 1940-ben megerősítették.
A piramis, amely időszámításunk szerint 500-800-ig nyúlik vissza, "köztes" piramisként volt beágyazva a templom végső szakaszának építésekor; körülbelül 10 méter magas, és látszólag lépcsőkkel rendelkezik, valamint egy oltárral a felső részén. (1)

"Ha meg tudjuk vizsgálni ezt a szerkezetet a jövőben, akkor többet megtudhatunk a hely első lakóiról, és megérthetjük, hogyan alakult ki a település," - mondta Denisse Lorenia Argote archeológus.
Geoffrey Braswell, a San Diego-i Kaliforniai Egyetem antropológia professzora rámutatott, hogy bár valóban találtak a régészek egy új struktúrát, a kérdéses piramisnál azonban előfordulhat, hogy ez az, amit már a kutatók 1940-ben megtaláltak. A Kukulkán piramist a matrjoska babához hasonlította, mivel a templom rétegei egymásra épültek, de rámutatott, hogy az alsó réteg akár több szerkezetet is rejthet a struktúrán belül.

Miközben az újonnan felfedezett struktúrát már feltérképezték a régészek, továbbra is tisztázatlan, hogy pontosan mikor kezdik valamilyen módon feltárni, vagy hogy még mit találhatnak belül.

A felfedezésről sajtótájékozatón számoltak be a kutatók.
 
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/q0kOyGZxKh4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china