.

Piramis az Antarktiszon?Az ember azt hinné, hogy korunkban már teljes mértékben feltérképezték a Földet, ismerjük a 4,5 milliárd  éves történetét és már az emberiség kialakulásával kapcsolatban sincsenek ismeretlen tényezők.


Aztán jönnek az újabb felfedezések, amelyek a nyitottabb gondolkodású kutatókat a már-már dogmává merevedett elméletek felülvizsgálatára késztetik. Az akadémikus körökben tényként tekintet elméleteket, mint az evolúció, vagy az emberi civilizácó kialakulásának időpontja, nem illik megkérdőjelezni, de aki mégis megteszi, az kiszorul komolyan vehető tudósok köréből.

Viszont egymás után kerülnek elő olyan leletek, melyek nem illenek bele az emberiség fejlődéstöténetét a tudomány mai álláspontja szerint bemutató képbe.
 

Csak néhány érdekesség a teljesség igénye nélkül:
Ica kövek ahol a dinoszauruszok és az emberek egymás mellett vannak ábrázolva, a boszniai piramis, amiről kiderült hogy nem hegy, hanem emberi alkotás,  máltai kősinek, ahol párhuzamos, sínszerű bevágások vannak kilométeres hosszakban a felszíni kőzetben, vagy keréknyomok az 5,3 millió éves kőzetben és még hosszan lehetne sorolni.


Ezekkel a leletekkel az akadémikus tudomány nem foglalkozik, mivel nem tudnak rájuk elfogadható magyarázatot adni. Inkább beszélnek hamisításról vagy természet erejéről, erózióról, de a kialakult tudoményos álláspont átgondolásáról nem.

Jó példa erre az Antarktiszon felfedezett piramisnak látszó képződmény, ami a becslések szerint több millió éves.
 

A geológusok szerint ezt a piramist a természet erői hozták létre. Álláspontjukat azzal igazolják, hogy abban az időben nem éltek emberek a Földön, (legalábbis nem tudunk róla), tehát nem is létezhetett olyan civilizáció amely egy ilyen alkotást létrehozhatott volna.  Vagyis az egyik bizonyítatlan elméletet egy másik bizonyítatlan elmélettel bizonyítanak.

 
Kisérteties a hasonlóság az egyiptomi pramis és Antarktiszi piramis közt, azonban mégis az a hivatalos vélemény, hogy ez a piramis bár mesterséges építménynek látszik, csupán egy piramisnak látszó kőhegy.
Pedig konnyű lenne pontot tenni a találgatások végére. A helyszínen kellene vizsgálódni, nem pedig a Google műholdas fényképe alapján eldönteni, hogy ez egy természetes képződmény, vagy egy mesterséges építmény.

 
Mindenesetre az is furcsa, hogy nem messze tőle (jobbra fent) hasonló forma csúcsa kandikál ki a hóból. A helyszin a Google Earthön, a 79°58’39.25″S 81°57’32.21″W koordinátákon megtalálható.

Tudjuk, hogy a természet erői elképzelhetetlenűl hatalmasak. Ezen erők hatására az évmilliárdok alatt kontinesek vándorolnak, óceánok keletkeznek, így az is elképzelhető, hogy néhány millió év alatt a természet akár piramist is építhetett. Úgy tűnik ezt a variációt könyebb elfogadni a tudománynak, mint azt, hogy esetleg évmilliókkal ezelőtt, ezen az akkor még melegebb helyen, egy korábbi civilizáció is létezett.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol