.

Párduc a kétéltű dzsippJames Bond is megirigyelhetné az amerikai WaterCar nevű cég Panther, vagyis Párduc névre hallgató kétéltű autócsodáját


A legújabb kaliforniai kétéltű autó talán annyival tűnik ki a mezőnyből, hogy ennél következetesen a Jeep Wrangler karosszériáját másolták. Az ajtók és a szélvédő például változatlanul jön a nagyszériás terepjáró gíártójától.
Persze egy hajónak más az ideális felépítése, mint az utakon mozgó négykerekűnek, ennek megfelelően sokkal nyújtottabb a karosszéria, meg magasabb is, hiszen helyet kellett csinálni egy egész hajótestnek az alváz alatt.
Arra nagyon ügyeltek, nehogy védjegy-problémák legyenek, így ha függőleges osztású a hűtőrács, akkor csak hat nyílás van rajta, de akad vízszintes osztású rács is.

A legújabb kaliforniai kétéltű autó talán annyival tűnik ki a mezőnyből, hogy ennél következetesen a Jeep Wrangler karosszériáját másolták-használták, az ajtók és a szélvédő például változatlanul jön a nagyszériás terepjáróról.

A WaterCar Panther, azaz VízAutó Párduc névre keresztelt alkotás természetesen behúzható kerekekkel és vízsugaras hajtóművel rendelkezik. Aszfalton 130 km/h, vízen 70 km/óra a csúcssebessége. A motor egyébként egy, a Hondától származó 3,7 literes V6-os, ami csak a hátsó kerekeket hajtja.


 

Források:
http://www.borsonline.hu/20140605_hihetetlen_dologra_kepes_a_leggyorsabb_keteltu
http://www.automotor.hu/hirek/parduc-nevre-hallgat-a-keteltu-jeep-504328

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol