.

Pánik egy téves teszt miattNem is volt fertőzött koronavírussal az a 30 éves férfi, akit eddig Ausztráliában a járvány legfiatalabb halottjának tartottak - adták hírül hétfőn az ausztrál hatóságok.
 


Nathan Turner május 26-án, a múlt kedden hunyt el.


Mint kiderült, hibás teszteredmény okozta a tévedést, ami nem kis nyugtalanságot váltott ki Blackwaterben, a férfi lakóhelyén, egy kis bányásztelepülésen.  Narhan Turnert otthonában találták holtan a múlt héten, és a halottkémi vizsgálatakor elvégezték a koronavírustesztet, ami pozitívnak bizonyult.

A helyi médiában a koronavírus legfiatalabb áldozataként tálalt hír hallatán felbolydult a közösség és a lakosok nem érezték biztonságban magukat. A haláleset kapcsán a járvány terjedésének ismeretlen módja is szóba került, mivel a férfi február óta nem hagyta el az 5000 lakosú települést, ahol eddig koronavírusos eset nem fordult elő
A médiában megkezdődött az intenzív tájékoztatás, mit kell tenniük a lakosoknak a fertőzés elkerülése érdekében. Néhány nap alatt sikerült sokszorosára emelni a vírustól való félelmet.
Turner halála súlyos egészségügyi veszélyhelyzetet idézett elő Queensland központjában
 


A hír a az utakon is felbolydulást okozott


A pozitív eredményt a helyi egészségügyi vezetők igencsak furcsállták, mivel a férfi február óta nem hagyta el a települést. A hatóságok nem vették félvállról a dolgot, és azonnal odaküldtek egy klinikai gyorsegységet. Elkezdték a fertőzés forrásának keresését., de nem találtak egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem.
A kedélyek csak akkor nyugodtak meg, miután bebizonyosodott, hogy Nathan Turner szervezetében nem volt koronavírus.
 


A helyi egészségügyi központ.
 

Hogy a férfi halálát mi okozta, nem tudni, de azt igen hogy egy téves teszt is pánikhullámot tud kelteni a hónapok óta vírus félelemben tartott emberekben.

Forrás: henewdaily.com
 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol