.

Özönvíz előtti mesterséges kőhíd India és Sri Lanka közt
Özönvíz előtti híd maradványai


India déli csücske mellett, az egyenlítőtől 880 kilométernyire fekszik Sri Lanka , (korábbi nevén Ceylon) szigete. Ismert történelme úgy 2500 évet ölel át. Az utóbbi években azonban ennél jóval régebbi emberi tevékenység nyomait találták.
 

Kellemes éghajlata, gazdag élővilága mindég vonzotta az India déli részén élő népeket. Az őslakos vedda törzseket először az Észak-Nyugat Indiában élő szingalézek, igázták le, majd megjelentek a tamilok.  Aztán jöttek a portugálok, a hollandok, az angolok.  1948-ban a brit nemzetközösség tagja lett. Műemlékekben gazdag múltja ma sok turistát vonz.


Indiát és Sri Lankát egy 33 kilométer hosszú keskeny kő töltés kötte össze. Ez a ma már csak vízalatti "földsáncnak" látszó képződmény, régi templomi feljegyzések szerint, egészen 1480-ig a vízfelszin fölé ért, de ekkor egy erős ciklon következtében a víz alá került. Addig száraz lábbal lehetett átkelni Indiából Sri Lankára

Ez a tengerfenékből természetellenesen kiemelkedő sánc mindig is izgatta a kutatókat. Keletkezéséről különféle elméleteket gyártottak, de igazán meggyőzőt nem sikrült összehozni.

A Kutatók érdeklődését igazán a műholdas képek megjelenése keltette fel. Ekkor még jobban látszódott, ez a földsánc mennyire megmagarázhatatlanul létezik környezetében.

Dr. Badrinarayanan, az Indiai Geológiai Intézet korábbi igazgatója a rejtély megfejtésére kutatást végzett az Ádám hídjának, vagy Rama hídjának nevezett kölönleges földsánc környezetében.
Ennek eredményein talán ő lepődött meg legjobban.
Képtalálat a következőre: „Dr. Badrinarayanan”Dr. Badrinarayanan és csapata 10 lyukat fúrt "Ádám hídja" mentén.  Körülbelül 6 méterrel a felszín alatt találtak egy konzisztens meszes homokkő réteget, korallokat és sziklához hasonló anyagokat. Ez alatt egy réteg laza homokot volt, majd 4-5 méterrel lejjebb egy kemény sziklaképződmény. Ebben az volt a furcsa, hogy az a sziklaképződmény szabályos kocka alakú. Ezek képezik alapját a keskeny földsávnak.
A szerkezet alapjainál található nagy, téglalap alakú mészkő tömbök arra utalnak, hogy ez mesterséges konstrukció. Tudósok szerint ezek a mészkő tömbök nem lehetnek az anyatermészet megnyilvánulásai, ezeket intelligens lények hozták létre.
 

A hindu hagyomány szerint ez a "földsáv" egy híd, amelyet Rama hindu isten épített, ahogy azt a hindu Rámájana eposz elmondja és ősidők óta "Rama hídjaként" vagy "Rama Setu"-ként ismert. A környező földtani elemzések azt mutatták a"híd" ennél is régebbi. A kutatók azt feltételezik, hogy ez a "földsáv" egy özönvíz előtti ősi híd maradványa.

Ugyanakkor számos kutató és tudós véli úgy, hogy ez a "híd" természetes eredetű. Egyesek azt mondják, hogy a földkéreg megemelkedésének eredménye, mások szerint Srí Lanka és az indiai szárazföld szétválása következtében alakult ki. Mindkét elmélet akár igaz is lehet, viszont a harmadik lehetőséget, a "híd" mesterséges eredetét azonban erős bizonyítékok támasztják alá.  
 

<iframe width="460" height="345" src="https://www.youtube.com/embed/rMeAw-gZ1PQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol