.

Összeomlott a Galápagos-szigetek híres Darwin-boltíveAz ecuadori környezetvédelmi minisztérium szerint összeomlott a Galápagos-szigetek híres sziklaképződménye, a Darwin-boltív – írja az MTI. Az esemény hátterében a természetes erózió áll.

A minisztérium által közzétett fotókon látható, hogy a természetes kőhídból mindössze a két tartóoszlop maradt meg.

A sziklaomlásban nem sérült meg senki.

A Darwin-sziget központjától 1 kilométerre fekvő tengerparti képződmény környékét a világ legjobb merülőhelyének tartják. A területen ritka tengeri állatokat lehet látni, köztük cetcápákat, tengeri teknősöket és delfineket. A boltív mágnesként vonzotta a turistákat is, de a szárazföld felől nem volt látogatható a szigorú természetvédelmi szabályok miatt.

A boltívet Charles Darwinról, a híres angol biológusról nevezték el, aki a 19. században a csendes-óceáni szigetcsoporton tanulmányozta a pintyeket. A kutatót megfigyelései is segítették evolúciós elméletének kidolgozásában.

Az Ecuadortól 1000 kilométerre fekvő szigetcsoport élővilága egyedülálló, a régióban sehol máshol nem látható fajok élnek. A 13 nagyobb és 6 kisebb szigetből, 42 szigetecskéből és csaknem 200 sziklából álló térség 1978 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján is, Galápagos négy nagyobb szigetét 30 ezer ember lakja.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol