.

Összejött a pénz, Barcelonában műtik a mozgássérült 5 éves magyar kislányt.Több, mint egymillió forintot gyűjtöttek a Sárkeresztúriak a mozgásérült öt éves Szabó Sári spanyolországi műtétjére.

Sári 2009-ben  29 hétre, oxigénhiályosan született. Izmai letapadtak és ez az állapot a folyamatos gyógytornák hatására sem változott. Mára ott tart, hogy mankóval, állandó segítséggel, valamennyire tud járni, de álmaiban  mankók nélkül jár.
Az elmúlt évben Dr Igor Navarov a barceloniai poliklinika elismert szakorvosa Magyarországon járt és Sárit is megvizsgálta. Mivel a csontozatát rendben találta, műtétet ajánlott, mivel az sokat javíthat állapotán.
A remény felcsillant a szülőkben, hogy kislányuknak jobb élete is lehet. A műtét másfél millió forintba kerül, ami akkor nem állt rendelkezésükre, ezért a spanyolországi beavatkozás elérhetetlennek tűnt.
Szerencséjükre ügyüket felkarolta az önkormányzat, a Feol magazin és a helyi internetes fórumok. A helyi művelődési házban március 2-án még teltházas segélykoncertet is tartottak Sári megsegítésére.  Ilyenkor látszik, az emberekbe be van kódolva az együttérzés a segíteni akarás, mert önzetlen adakozásaik folytán  a napokban összejött a pénz.  A szülőkre így is nagy teher hárul, hiszen egy ilyen utazás, a szállás, az étkezés sem kevés pénz, ezt a család nehezen összekuporgatott pénze fedezi.
Szabóéknál nagy az öröm, mert a remény hitet és erőt ad. Nagyon hálásak az emberek önzetlen segítségéért.

Ilyenkor óhatatlanul felmerül az emberben a godolat, ha világon minden problémás helyzetet ennyi együttérzéssel, ennyi szeretettel kezelnének az emberek, talán nem is lennének problémás helyzetek.

fool.hu cikke alapján

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol