.

Őrült ünnep egy spanyol városban
Lényeg: a buli

Spanyolországban van egy város, Ibi, ahol december 28-án igen különösen ünneplik az év vége közeledtét. Szó szerint bepanírozzák egymást az emberek. A több mint 200 évre vissznyúló hagyomány eredete a múlt homályába vész, de ez az őrült, fiesztának nevezett buli két évszázad alatt komoly népszerűsűgre tett szert. Az esemény az amúgy nem jelentős városka turistaforgálmát jelentősen megdobja karácsony és újév közt.
Tojás és liszt a főszereplő
 
Erre a napra új polgármestert is választanak, akinek rögtön ellenzéke is akad. Az új vezetőség új rendeleteket hoz, aminek megsértői liszttel és tojással kötelesek kifizetni a büntetést. Természetesen a megbüntetettek ezzel nem értenek egyet, és a lisztet meg a tojást a városvezetők nyakába borítják. Mindenki jó előre készül a várható csetepatéra, és a résztvevők már eleve már eleve liszt és tojásálló öltözetben jelennek meg.

Az érdeklődők tisztes távolból figyelik a történteket
A csetepaté reggel óta tart, ezért ebédidőben tartanak egy kis fegyvernyugvást. Az ebádszünet után újult erővel kezdődik az esztelen tojás és liszt szórás, amiből még a fotóriporternek is kijut
A résztvevők késő délutánig panírozzák egymást. A múnició elhasználása után sem esnek kétségbe, a poroltóból is épp olyan fehért por jön, mintha liszt lenne. Az "ellenzék" ezzel fejezi ki egyet nem értését az aznapi rendeletek tartalmával.

Az est beálltával elcsitulnak a kedélyek, egy alapos fürdőzés és tisztálkodás után a csata hősei elvegyülnek  városlakókkal,  turistákkal teli bárok és éttermek vendégei között, és várják az estét lezáró össznépi táncot

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol