.

Orosz sportkocsi 1961-bőlA ZIL, amely a legrégebbi orosz autógyár, többek közt elnöki limuzinjainról, teherautóiról és buszairól ismert, de a régi időkben elvétve még sportkocsikat is csinált.


A Szovjetunióban a járműgyártás végképp nem az úri huncutságok kielégítését szolgálta, így aztán nem sok kabrió, kupé, roadster, magyarán sportos autó látott napvilágot a népi termelésben. Ezért aztán igazán nagy kincsek az olyan leletek, mint például a ZiL 112 Sport.

A moszkvai székhelyű Lihacsov Autógyár vállalat, a ZiL egyik vezetője az ötvenes években vetett fel egy olyan autó ötletét, amely a kor legnagyobb ikonjának a Ferrari 250 Testarossa-nak, és egy másik, amerikai autónak az AC Cobrának a keveréke külsőségeiben és menettulajdonságaiban is.


A kocsi karosszéria elemei egyediek voltak már anyagukban is, mert üvegszálas kompoziból készültek, majd ezek kerültek rá a csővázas keretre. A futómű elemek is sportosságot szolgálták és igen széles nyomtávval építették a járművet.

A kocsi másik különlegessége volt az elérhető anyagok szerint, hogy már radiál abroncsokat szereltek rá, elsőként a szovjet érában. A motorterében egy hathengeres ZIL 111-es motorja volt elsőként, majd később egy 7-literes nyolchengeressel is próbálkoztak, amely komoly 255 lóerős teljesítményű volt.

Ezzel a 112 Sport elérte volna a 270 km/h-s tempót is elviekben, de a gyakorlati teszteken "csak" 230-ig jutottak.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/E1ilpJdx7iM" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>


A járművet 1957-ben kezdtek tervezni és az első kész példányt négy évvel később tudták bemutatni, amely még Formula 5-ös versenyen is részt vett, a szovjet bajnokságban. Összesen két példány készült az autóból, egy fehér és egy kék színű, amelyből az egyiket a rigai gépjármű múzeumban meg is lehet nézni. A másik, állítólag egy svéd gyűjtő tulajdonában van

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china