.

Orosz faluban épült meg a Kheopsz piramis kicsinyített másaA gízai nagy piramis, más néven a Kheopsz piramis másolatát építette meg egy orosz házaspár a nyaralójuk mellett, egy Szentpétervár közelében található faluban.


A piramis 19-szer kisebb, mint az eredeti, és betontömbökből készült, de még így is lenyűgöző méretű. Az építmény kilenc méter magas, és ugyanolyan mélyen nyúlik a föld alá.


Mindegyik oldala 13 méter hosszú, és a szerkezet súlya körülbelül 400 tonna. A házaspár számára az építés során a részletekre való odafigyelés döntő jelentőségű volt.

"Tényleg arra törekedtem, hogy pontos méretet érjek el, akár egy centiméter pontosságig, a megfelelő szinten, nem egy vagy két centiméter hibával, hanem tökéletesen pontos mérettel." - mondja Andrej Vakrusev, a piramis tulajdonosa.

Egy egyiptomi beton piramis építése a hátsó kertben kissé furcsának tűnhet, de Viktoria és Andrej szomszédai büszkék a szokatlan tereptárgyra.

"Normális szomszédok, barátságosak, és amit csinálnak, arra inspirál, hogy máshogy gondolkodjak," - mondta Alekszandr Pustosinszkij, a házaspár szomszédja.

Jelenleg a belső munkálatok még folyamatban vannak, és a család azt is tervezi, hogy egy templomot építenek, amelyet egy átjáró fog összekötni a piramissal.
 
A piramis az Istinka nevű faluban található, 12 kilométerre Szentpétervártól.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol