.

Obamának nagyon fáj, hogy nem Clinton lessz az elnökNehéz fapofát vágni ahhoz, amit a jelenlegi amerikai elnök művel. Egy pénteki konferencián azt ecsetelte, hogy az elektori rendszer, melyet az "alapító atyák" alkották, egyszerűen idejétmúlt.


Clinton hívei mindent megpróbálnak, hogy megváltoztassák az elnökválasztás eredményét. Két államban újra számoltatták a szavazatokat, orosz eredetű számítógépes hekkelést kiáltottak, most pedig az egész amerikai választási rendszer ellen indítottak támadást. Úgy tűnik, abban reménykednek, hogy a rendszer utülsó pillanatban történő megváltoztatása megfordítja a választás eredményét.
 

Az Amerikai Egyesült Államok elektori kollégiuma jelenleg 538 elektorból álló testület, amely hivatalosan az USA elnökét választja meg. Valójában azonban az elektorok – nagyon ritka történelmi kivételektől eltekintve – valamennyi esetben az államukban megrendezett választásokon a választópolgárok leadott voksai alapján szavaznak az elnök személyéről,

Igy fordulhatott elő, hogy összességében többen szavaztak Clintonra, mint Trumpra, de Clinton mégis vesztett, mivel kevesebb elektort tudhat a háta mögött mint Trump. 
Clintonra  szavazó államok kevesebb elektorral rendelkeznek.


Barack Obama pénteken ismét elregélte a liberális hisztigyár által kiadott ukázt, melynek a lényege az, hogy nemcsak a "panelproli" amerikai állampolgárokon múlott az amerikai elnökválasztás, hanem a választási rendszeren is, hiszen Trump nyert.
 

A jelenlegi amerikai elnök szerint az elektori rendszer ódivatú, ócska, korszerűtlen.

Obama pénteki sivalkodása előtt már volt egy híres jogtudós, aki bírálta az elektori rendszert. Lawrence Lessig szerint csak az Egyesült Államokban működik olyan speciális választási rendszer, melyben olyan valaki is nyerhet, ha kevesebb szavazatot kap. A jogtudós szerint a több száz éve fennálló választási rendszert alkotmányellenesnek kéne minősíteni, mert nem érvényesül az egy ember – egy szavazat alkotmányos alapelv. A liberális demokraták felvetésével csak az az egy gond, hogy mind 2008-ban, mind 2012-ben is az ő jelöltjük győzött, az elektori rendszer keretein belül.


Forrás: http://888.hu/article-obama-azt-a-rendszert-kapna-szet-ami-ot-is-elnokke-tette?source=hirkereso


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol