.

Nyári hangulat Costa del SolonCosta del Sol egyik kedvelt üdülőhelye Fuengirola. Ahogy egyre jobban belemegyünk a nyárba, úgy sűrűsödik az embertömeg a strandokon, a városban, a sétányokon.

 
Ezen a vasárnapon beindult az igazi nyári csúcs. A strandok dugig emberekkel, és már alig találni vízhez közeli szabad területet a 7 kilométer hosszú homokos tengerparton. Carvajalon, ami Fuengirolának egyik negyede, még evezős szörf versenyt is tartottak, hogy ne unatkozzanak az emberek. (Ez az a széles szörf deszka, amin állva kell evezni) Ennek nagy sikere volt, mert még a verseny után is tele volt a víz velük.
 


A kora esti órákban sem maradtak vízi program nélkül a turisták. Nyolc óra körül, egy másik partszakaszon jabega típusú csónakokkal tartottak regattát
 

Ezeket az evezős csónakokat a Vörös-tengeren az arabok, a Földközi-tenger térségében az olaszok és a spanyolok főleg Malaga környékén szardínia halászathoz használták

Archivo:Partes de la jábega.svg

Nincs egységes méret, hosszuk 7 és 14 méter között változik szélességük a 2.5 métert nem haladja meg. A nagyobb hajók súlya elérheti az egy tonnát is. száma.  Az evezősök száma 6-10 fő, plusz a kormányos.

A múlt században elveszítette jelentőségét a halászatban, most már csak sport célokra használják. Malaga kikötője mellett rendszeresen látni gyakorló jabega csapatot.
 

A rendezvényen a hajósoknak lekerített területet biztosítottak, ahonnan a vízbe tolták a súlyos fa hajókat. Öt hajó vett részt ezen a versenyen, mindegyikben hat evezős és egy kormányos ült.
 

Miközben a csapatok készülődnek, van aki még a késői napsütést élvezi. A nyári napfordulóhoz közeledve, csak fál 10 után megy le a nap, de utána is még hosszú ideig világos van.
 

Az idő előre haladtával kiürülnek a strandok, a parti sétány viszont megtelik emberekkel.
 

Az előrejelzések szerínt ez még csak a kezdet, Az idén több turistát várnak mint, tavaly, ami pedig rekord év volt a spanyol idegenforgalomben.

P.R.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china