.

Novemberi szombat délután Costa del SolonRagyogó napsütés, kellemes 21-22 fok, utónyári hangulat Fuengirolán, ezen az álmos szombat délután. Azért egy kis mozgás nem árt, gondoltam, így az evés utáni bágyadtság hamar tovaszáll.

- Irány a part! -és felraktam, a bicajt a tartóra. Régen bicikliztem Los Bolichesen (Fuengiroa egyik része) a part menti  sétányon. Nyáron ott akkora a tömeg, hogy szinte csak lapjával lehet  közlekedni. Vajon mi van most?

A ragyogó napsütést a helyiek, és az itt lévő külföldiek is szeretik. Az északról érkezetteknek ez az idő a saját hazájuk nyarát idézi, ezért nekivetkőztek és kiették magukat a tengerparti homokra. Élvezik az elmúlt nyár visszatérő leheletét.

A kora délután már megkordul az emberek gyomra, aminek következtében a legnépszerűbb helyekké ilyenkor a part menti éttermek válnak. A fuengirolai kikötő éttermei különösen kedveltek. Erre rájöttek az utcazenészek is, mert egymást váltva adják elő produkciójukat. Az ügyesebbek törzshelyet alakítanak ki maguknak egy-egy étteremmel szemben, és onnan szórakoztatják a nagyérdeműt.
 

Ennek az angol muzsikusnak igen elsöprő sikere volt (az ismerősei körében). A kikötői mólón tovább sétálva feltűnik egy cégtábla, melyen ez áll: Molnar's schnitzelhaus
Hát ez biztosan nem spanyol, mert itt nem törzsgyökeres a Molnár családnév. Gondoltam ezt megnézem, esetleg meg is kóstolok valamit.
 

Megálltam a belső helység bejárata előtt, és próbáltam kitalálni ki lehet a bent dolgozók közül a magyar nevű tulajdonos. Ekkor egy 40 körüli, bajuszos, zord tekintetű férfi, olyan kérdőre vonó hangsúllyal, spanyolul kérdezte mit segíthetek, de inkább úgy hangzott, mintha azt kérdezte volna, mi a fenét akarsz itt?
Nem kellett volna nagy fantázia ahhoz, hogy kitalálja mit akar az ember ebédidőben egy étteremben. Kicsit meglepett ez a barátságtalan fogadtatás.
- Beszél itt valaki magyarul - érdeklődtem udvariasan, hátha ez mégsem magyar étterem.
- Igen én -mondta a zord tekintetű.  
- Láttam a feliraton a Molnár nevet, gondolom a főnök biztosan magyar.
- Igen, - hangzott a tömör válasz. - Én vagyok. Mit akar?
- Semmit....,, és bocsi, hogy benéztem. - ezzel gyors iramban távoztam erről a "vendégmarasztaló" helyről.

Vannak akik nem az éttermet választják, hanem úgy gondolják, a saját hajójukon jobban esik az étel, mint az egyik partmenti vendéglő valahanyadik asztalánál. Hát igen, minden sportnak, így a vitorlázásanak is meg vannak a varázslatos pillanatai.  Ráadásul az  ilyen pillanatoktól senki nem kap tengeribetegséget.


A part menti chiringitók is mépszerű helyek. Az asztaloknál sok a vendég, a máskor zsúfolt  sátányon alíg vannak, a bicikliút meg üres. Olyan szombat délutáni hangulat.


Azonban nem mindenki érzi úgy, hogy a szombat délután a punnyadésra való. Nincs tömeg a parton, jó az idő: "akkor röplabdázzunk" mondják. Míg hazafelé tekertem a bicajjal, két helyen is láttam röplabda meccset. Abból gondolom, hogy nem babra megy a játék, mivel még egyen szerkót is csináltattak. Ilyet csak az összeszokott, sokszor játszó társaságok szoktak.  A helyi hagyományok szerint a nyerő csapat sörét a vesztes csapat fizeti, tehát valóbín nem babra megy a játék.

 
Ahogy múlik az idő, úgy népesedik be a kikötő bejáratánál lévő játszó park.  Kora délutén úgy három óra felé még alig vannak de estére gyermeki zsivajtól lesz hangos a körhinta, a kisautó, az ugráló. Persze a park üzemeltetői gondoskodnak arról, hogy a gyerekzsivaj ne zavarja a környékbelieket, ezért ezt felkapott pop számok  hangos bejátszásával kompenzálják.


Késő délutánra benépesedik a sétány, a szieztázó emberek előbújnak otthonaikból, és helyiek, külföldiek egyaránt nyomulnak a partra. Ezt már nem vártam meg, mert otthon akadt még egy két elvágezni való dolgom, meg különben is eleget bicikliztem mára.

P.R.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china