.

Növekvő menekültáradat igyekszik Angliába a Csalagúton keresztül
Növekszik a feszültség a menekültek és a hatóságok közt Calaisnál


Míg korábban több százas menekülthullám próbált feljutni az ott sorakozó kamionokra, addig az elmúlt napokban ez a szám több ezerre duzzadt. Június óta már kilenc menekült halt meg, miközben a Csalagútnál próbáltak felkapaszkodni a kompokra igyekvő teherautókra.


Mostanra soha nem látott válsághelyzet alakult ki a franciaországi Calais kikötőváros környékén. Kedd este ezerötszáz-kétezer migráns rohamozta meg a Csatorna-alagút francia végét, hogy átjussanak Nagy-Britanniába.
Többen megsérültek, egy ember meghalt.
 
Menekültek próbálnak átjutni Calais-ban egy kerítésen (Getty)

Sokaknak sikerült átjutniuk, a brit hatóságok azonban több embert el is fogtak közülük.
 

Miért éppen Calais?

A főleg Afrikából érkező menekültek a jobb élet reményében igyekeznek minden erővel átjutni a brit szigetekre, s ezért a kontinenst a szigetországgal összekötő, víz alatti alagútba is megpróbálnak bejutni, bár ezen a gyalogos közlekedés életveszélyes. Pár hete még kamionokra erőszakkal felkapaszkodva akartak átszökni Angliába, ezeknek az akcióknak is volt halálos áldozata.

Calais-ban még 1999-ben hozott létre egy menekülttábort a Vöröskereszt, hogy a délszláv háború elől menekülő albánokat fogadni tudják. Ám sokkal többen jöttek, mint gondolták, a tábor csakhamar megtelt, sőt, túlcsordult, a helyzet kezelhetetlenné vált, ezért a szervezet 2002-ben bezárta a tábort. A menekültek azonban áramlottak tovább, a Balkán mellett immár Afrikából, és a Közel-Keletről is egyre nagyobb számban érkeztek. A calais-i tábor mellett saját sátortáborokat építettek, és a legváltozatosabb módszerekkel próbáltak bejutni Angliába.

A britek a kamionokat megtámadó migránsok távol tartására július elején több kilométer hosszan kerítést emelt a Csalagútba bevezető utak mentén, de a menekültek könnyedén átjutottak az akadályon. A kedd esti roham után a francia rendőrség 120 fős erősítést küldött a kikötőhöz, de ennek eredménye még nem látszik. A The Times szerint a napokban több mint 150 menekültnek sikerült átjutnia, őket Folkstone városában fogták el a brit rendőrök. A rohamok miatt az alagút közlekedését rendszeresen le kell állítani, ami hatalmas károkat okoz.

Az Európát elárasztó mostani menekültroham soha nem látott mértékű káoszt okoz a legtöbb országban. A Franciaországig eljutó, de ott megrekedő migránsok egyre gyakrabban fordulnak agresszívan a helyiek felé, fosztogatnak, gyújtogatnak, és a rendőrség sok esetben tehetetlen velük szemben.

 
Elkeseredettek - nincs előttük akadály (Getty)

A csatornához közel seregnyi menekült táborozik, minden éjszaka több százan próbálják kijátszani a biztonsági ellenőrzéseket, hogy aztán Nagy-Britanniába szökhessenek. Szerdán egy ember meg is halt, mikor körülbelül kétezren próbáltak gyalog átjutni az alagúton keresztül Nagy-Britanniába.
 
Naponta százak vágnak neki a Csalagútnak
A főként Etiópiából, Eritreából, Afganisztánból és Szudánból érkezett menekültek közül sokan hónapok óta élnek itt lehetetlen körülmények között.
 
A legtöbben éjszaka vágnak neki(MTI)


A menekültek már számtalanszor megrohanták az úton a Nagy-Britanniába tartó kamionokat, előfordult, hogy magyar kamionsofőrt tartóztattak le Angliában, miután 51 albánt találtak a járművében. Július elején többször leállították már a Csatorna-alagút forgalmát, miután több száz menekült próbált feljutni kamionokat szállító vonatra, azóta azonban megsokszorozódott a próbálkozók száma. -írja  Blikk.hu
 

A fekete és közel-keleti (valódi) migránsok 95 % -a képtelen lenne összeszedni az embercsempészek által megkövetelt összeget, így felmerül a gyanú, hogy bizonyos körök anyagi segítséget nyújtanak az Európába beözönlő vegyes etnikai összetételű bevándorlók embercsempészéséhez, szállításához és útnak indításához !


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china