.

Nőket akart Spanyolországból az Iszlám ÁllamNőket akart beszervezni a terroristák közé Spanyolországból Abdelhamid Abaaoud, a múlt pénteken elkövetett párizsi merényletek feltételezett fő szervezője - közölte a spanyol belügyminiszter csütörtökön az Antenna3 televíziós csatorna egyik műsorában.

 

Jorge Fernández Díaz elmondta, hogy a belga állampolgárságú férfi - akit szerdán Párizs elővárosában, Saint-Denisben megöltek a francia rendőrök - az internetes közösségi oldalakon próbált nőket toborozni az Iszlám Állam (IÁ) számára, hogy csatlakozzanak a terroristákhoz Szíriában és Irakban. 

A nőket nem harcolni hívják a konfliktusövezetbe, hanem hogy benépesítsék az Iszlám Állam kalifátusát - tette hozzá.
    
                      Abdelhamid Abaaoud

A miniszter szerint az utóbbi időben egyre több fiatal nőt fogtak el a spanyol hatóságok, akik már utazásra készültek. Legutóbb október végén vettek őrizetbe egy 22 éves nőt a madridi Barajas repülőtéren, aki Törökországon át akart eljutni Szíriába.   

A nő szándékáról a különböző internetes fórumokat, a közösségi oldalak bejegyzéseit kutatva értesültek a hatóságok.

A spanyol belügyminisztérium szerint a dzsihadista terroristákkal szembeni küzdelem kulcsa a közösségi oldalak megfigyelése, mert a terroristák ezeken keresztül terjesztik tanaikat, és igyekeznek követőkre találni, akiknek később utasításokat küldenek - ezekből lehet a terveikre következtetni.

Spanyolországban idén már több mint 90 embert fogtak el, akik a gyanú szerint kapcsolatban állnak a terroristákkal.   (MTI)

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol