.

Nikola Motor Company bejelentette, több száz elektromos kamionra van rendelésükSoha nem rendeltek még annyi elektromos kamiont a világon, mint amennyiről most kötöttek szerződést.


Egy nappal azután, hogy a Nikola Motor Company bejelentette: 2 milliárd dolláros kártérítést követelnek a Teslától, mert szerintük Elon Muskék sok szempontból lenyúlták az elektromos kamionjuk terveit, egy újabb fontos hírrel álltak a nyilvánosság elé. A Nikola a világ legnagyobb sörcégével közösen jelentette be: utóbbi több száz elektromos kamiont fog rendelni tőlük.

A dolog nemcsak az időzítés miatt pikáns, hanem azért is, mert a szóban forgó cég az Anheuser-Busch – ők készítik például a Budweisert, a Stella Artois-t, a Hoegaardent vagy a Leffe-t is –, amelyik nemcsak tőlük, hanem a Teslától is rendelt kamiont. Elon Muskéktól viszont "csak" 40 darabot. Az üzlet pontos részletei természetesen nem ismertek, de a The Verge beszámolója szerint maximum 800 kamionról van szó. Ez még így is 20-szor több mint amennyit a Teslától vettek.

A Nikola 2020-ban kezdi majd leszállítani a kamionjait, aminek végső változatát 2019 elején, a Las Vegas-i CES-en mutatnak majd be. A hidrogénnel működő üzemanyagcellás kamion a jelenlegi adatok szerint nagyjából 1900 km-es hatótávolságra képes, a tankot pedig nagyjából 20 perc teljesen feltölteni. Ez sokkal jobb arány, mint amit a Tesla elektromos kamionja ajánl.

Tegyük persze hozzá, hogy mindehhez töltőállomásra is szükség van, a Nikola viszont a tervek szerint 700 ilyet építene majd ki az Egyesült Államokban és Kanadában 2028-ig. Az első kettőt már az idei évben megnyitják.

Az Anheuser-Busch mostani lépése nem meglepő, a cég ugyanis korábban ígéretet tett arra, hogy 2025-re a flottájuk jelentős részét megújuló energiával fog működni. Ez körülbelül 900 kamiont jelent.

hvg

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china