.

Nem volt elég a koronavírus, újabb veszélyekkel riogat a médiaA médiának az a dolga, hogy hitelesen tájékoztassa a széles tömegeket a világ eseményeiről. Valahogy az utóbbi időben ez a hitelesség abban merült ki, hogy naponta sorolták fel a koronavírushoz köthető halálesetek számát.

 
 
Miután az emberek észrevették, hogy ez a vírus nem szed több áldozatot, mint egy alapos influenzajárvány, nem értik miért kellett a világgazdaságot ilyen mértékben visszafogni. A média nem keresgéli a túlzásba vitt koronavírus pánik mélyebb okait, inkább keres olyan új témákat, aminek nyomatékos és sokszori hangoztatása után megint lehet félni valamitől. A félelemben tartott  társadalmat lehet kordában tartani. Ilyen állapotban zokszó nélkül fogadja el akár a személyes szabadságát korlátozó intézkedéseket is. 
Ezen új, riogató lehetőségeket, a Deutsche Bank Henry Allen által vezetett elemzői csapata hozta nyílvánosságra. Ezek a média számára felkínált témáknak tűnnek, amelyekből az éppen aktuális helyzet szerint lehet majd válogatni. Az aktuális helyzetről, (hogy éppen mitől kell félni), majd  a politika határozik és meghozza az általa helyesnek vélt intézkedéseket, (természetesen az állampolgárok érdekében) olyanokat is amiket jelenleg elképzelni sem tudunk.
 

Az, hogy csak egy rendelet és minden a feje tetejére állhat, pontosan ez a koronavírus járvány mutatta meg. Február végén, március elején elképzelni sem lehetett a személyes szabadság és a gazdasági élet ilyen mérvű korlátozását.


A médiának és a politikának négy riogató opcióból lehet válogatni a  MarketWatch beszámolója szerint..  


Az elemzést készítői szerint a négy esemény közül bármelyik 1:3 eséllyel (ami elég nagy valószínűséget jelent)  bekövetkezhet, de az is elképzelhező, hogy egy időben több csapás is éri az emberiséget.

Az elemzők az alábbi eseményekre látnak esélyt:
  • egy több mint 2 millió halálos áldozatot követelő influenzajárvány (a mostani koronavírus-járvány eddig közel 450 ezer halottat követelt),
  • egy világszinten katasztrofális következményekkel járó vulkánkitörés,
  • egy nagy napkitörés,
  • egy globális háború.

Az úgy látják, hogy két évtizedes időtávon ezen események bekövetkeztének a valószínűsége már 56%. A földrengéseket nem tartalmazza adatelemzésük, ezeket helyi eseményként sorolták be.

A jelentős napkitörés talán a leginkább meglepő a listán, mivel ilyen már régen következett be, és nem nagyon van szó róla. 1859 óta nem volt rá példa, egy tanulmány azonban 12%-ra teszi a valószínűségét, hogy a következő évtizedben bekövetkezik, a következő 40 évben pedig több mint 40% ez.

Elsősorban az elektromos rendszerekben tenne óriási, lassan helyrehozható károkat, tönkretéve a gazdaság működéséhez nélkülözhetetlen infrastruktúra egy részét az egészségügytől a GPS-alapú közlekedésig. - írja a portfólió.hu 
 

A felsoroltak ellég rémisztő lehetőségek, amelyek elkerülésének indoklásával a társadalom sok minden megszorító intézkedést hajlandó elviselni
 


P.R.


 


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol