.

Nem jutott be az Északi-tengerre az USS Theodore Roosevelt repülőgép hordozó
Váratlan "hátra arc"


Ismeretlen céllal hajózott a USS Theodore Roosevelt repülőgép hordozó anyahajó az Északi-tengeren Dánia felé, ahol a Balti tenger bejárata van. Azonban még távol Dánia partjaitól, visszafordult és váratlanul megjelent az Egyesült-Királysághoz tartozó Gosport előtt. A 100 000 tonnás monstrum nem fért be a kikötőbe ezért dock off Stokes Bay partszakasz előtt a nyilt vízen várakozik, ami helyieknek különleges látványosságot nyújt.
 

A váratlan manőverrel egy időben az orosz Honvédelmi Minisztérium közleményt adott ki, mely szerint három Akula osztályú nukleáris tengeralattjáró jelenléte zavarta meg az amerikai anyahajó útját. Pontosat nem lehet tudni, mi történt. Az orosz tengeralattjárók a múlt héten riasztott Északi Flottához tartoztak és a közlemény szerint fel voltak szerelve azzal a "magrav technológiával" amely az ellenséges hajók teljes elektronikus rendszerét képes blokkolni.
 
A rendszer iráni születésű fejlesztője Mehran Keshe szerint ez az elektronikus fegyver anyira használhatatlanná teszi a megcélzott hajók elektronikáját, hogy azok továbbra mint egy üres fürdőkád, használhatatlanul hánykolódnak a tengeren. A hiba elhárításához pedig újra kell vezetékezni az egész hajót
Erre tavaly már volt egy példa mikor az orosz partok felé hajózó USS donald Cook romboló egy hasonló elektronikus fegyvernek a Khibiny-nek volt a célkeresztjében. Akkor egy fegyvertelen Szu 24-es vadászgép tette harcképtelenné az egyik legmodernebb, nukleáris rakétákkal is felszerelt amerikai hadihajót.

Egyre erőteljesebb az amerikai és a NATO csapatok jelenléte az északi térségben. Nyugat-Európa városaiban látványos csapatmozgásokkal bizonyítják jelenlétüket és harcképességüket. Paul Craid Roberts amerikai közgazdász szerint az amerikai kormány, olyan háborúba akarja vezetni a világot, amit senki sem nyerhet meg. Európa biztosan nem, mert először fog elporladni azok miatt az amerikai rakéták miatt, amelyeket éppen a földrész „biztonsága” érdekében fogadott be.Forrás: http://www.whatdoesitmean.com/index1853.htm

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol