.

Nem jó jel: Oroszország hazarendelt diplomatákat és azok családtagjaitHazahívták az orosz diplomatákat

A DailyMail számolt be arról, hogy orosz diplomatákat és családtagjaikat rendelték haza, nem sokkal azt követően, hogy Putyin lemondta franciaországi hivatalos látogatását. A nyugat és Oroszország között a szíriai orosz intervenció miatt romlott meg a kapcsolat. Politikusok egyenesen már arról beszélnek, hogy az orosz elnök személyesen rendelte haza tisztviselőit.

A diplomáciai konfliktus múlt hétvégén érte el csúcspontját, amikor az ENSZ Biztonsági Tanácsában Moszkva úgy döntött, hogy megvétózza az aleppói tűzszünetre vonatkozó francia határozatjavaslatot, melyben Oroszországot teszik felelőssé a jelenlegi helyzetért. A javaslat elfogadását a testület 15 tagjából 11 támogatta.


Aleppoi pillanatkép

Oroszországot ugyanakkor aggasztja, hogy megromlott a kapcsolata az Egyesült Államokkal. Erről az orosz elnök szerdán egy moszkvai gazdasági fórumon beszélt. Putyin szerint nehéz párbeszédet folytatni a jelenlegi amerikai kormányzattal. Mint mondta, az amerikai elnökválasztási küzdelemben mindkét fél "retorikai visszaéléseket" követ el Oroszországgal szemben, ám Moszkva kész együttműködni Washingtonnal, bárki nyerjen.


 Putyin szeretne együttműködni

Az orosz elnök szerint az Egyesült Államok finanszírozta az ukrajnai radikális ellenzéket, és segítette elő az ottani "államcsínyt". Mint mondta, Oroszország rákényszerült, hogy megvédelmezze az Ukrajnában élő oroszokat. "Arra van szükség, hogy partnerként viselkedjünk, és hogy figyelembe vegyük egymás érdekeit. Mi készek vagyunk erre" - mondta. Hozzátette, szeptember 20-án Aleppó közelében egy terrorszervezet követte el a segélykonvoj elleni támadást, és Moszkva tudja, hogy Washington tisztában van ezzel.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol