.

A NATO vezetése hülyének nézi Európa polgáraitA varsói NATO csúcs után a média politikai fordulatról beszél, miszerint a "növekvő orosz agressziós fenyegetés" miatt meg kell erősíteni Európa keleti határainak védelmét. Kicsit távolabbról nézve ez a védelem azonban úgy néz ki, mint egy támadó hadműveletre való előkészület.

 

Az elmúlt évtizedben a NATO folyamatosan terjeszkedett Oroszország ellenében. Először támadásra is alkalmas rakétavédelmi pajzsot telepítettek, az akkori indoklás szerint az erre tévedő iráni és más "lator" államok atomrakétái ellen. Iránnak azóta sincs sem atomtöltete, sem Európát veszélyeztető ballasztikus rakétája, viszont Európában itt van az Oroszorszországot fenyegető rakétarendszer.
 

Rakétavédelmi pajzs
 
Mint tudvalevő, a Hruscsov által Ukrajnához rendelt orosz lakosságú Krím félsziget déli részén van az a katonai bázis, amely az orosz haditengerészet fekete-tengeri központja.
Mivel ez a hadi kikötő és katonai bázis a Szovjetunió felbomlása után Ukrajna területéhez került, a NATO már évekkel ezelőtt szemet vetett rá. Ukrajna több ezer kilométeren keresztül határos Oroszországgal, ami szintén nagy lehetőséget jelent a NATO csapatok számára ezért még Janukovics idejében felvetették Ukrajna Erópai Unióhoz való csatlakozásának lehetőségét, ami előbb utóbb a NATO-hoz való csatlakozással is járt volna. 

Mivel Janukovics ezt a lehetőságet elutasította, az össznépinek mondott felháborodás nevében a "spontán" összegyúlt náhány ezer fő pár nap nap alatt szabályos puccsal megdöntötte hatalmát. Helyébe az azóta is az elnöki poszott betöltő Petro Olekszijovics Porosenko, amerika barát politikus került. Elnökké való megválasztásának törvényességét az USA, azonnal  a többi európai állam pedig gyorsan elismere.

Putyint sem ejtették a fejére, tudta mire megy ki a játék. A NATO be akarja kebelezni Ukrajnát, miáltal Oroszország teljes nyugati határán a NATO közvetlen közelről jelentene fenyegetést országa számára, valamint elveszítené a krími kulcsfontosságú katonai bázísát. Lépett, és egy gyors népszavazással Oroszországhoz csatolta az orosz lakosságú Krím félszigetet. Ezt a békát azóta sem tudják lenyelni a NATO vezetői, mivel a krími katonai bázis megszerzése már csak háborúval lehetséges.

Ukrajna keleti határán  az oroszok támogatják a szeparatistákat, akik egyfajta ütkozőzónát jelentenek a terjeszkedni akaró NATO és Oroszország között.
 

NATO hadgyakorlat
 
A varsói NATO csúcs hangulatában elérhető közelségbe került Ukrajna NATO csatlakozása. "De ezért még sokat kell tenni",-  nyilatkozta  Jhon Kerry amerikai külügyminiszter. Ezt úgy tűnik magára is értette, mert szavait tettek követték. Az ukrán hadsereg NATO kompatibilissá tételére ismeretlen összegű pénzügyi segélyt kapott Ukrajna amerikától.

Mindezen lépéseket az orosz agresszió visszaszorításával indokolják. A NATO politikai vezetése amnéziás, programozható robotoknak nézi Európa polgárait, akik elfelejtették a NATO mentes Európát, és akik nem veszik észre, hogy a folyamatosan hangosztatott orosz agresszió helyett az amerikai irányítású NATO csapatai tapossák Európa földjét.

Gorbacsov a Szovjetunió utolsó pártfőtitkára, akinek nagy szerepe volt a két világhatalom közti feszültség feloldásában, a varsói csúcstalálkozó után úgy látja, a NATO Oroszország megtámadására készül.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol